2015.03.24. 16:30:39 20694 522

Hálás virágok: a petúnia
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több hónapon keresztül gyönyörködhetsz a színpompás virágokban, ha már most gondoskodsz az elültetéséről vagy beszerzel egy-két palántát. A március közepe ideális időpont a magok elvetésére, a palánták kiszoktatására.

Petúnia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Petúnia

Tarka, fehér, rózsaszín, piros, ciklámen és lila – a petúnia egy nagyon vidám kis növény, ami egész nyáron hozza a virágokat. Gondozásáról első sorban azt kell tudnod, hogy a futó változatok egy picit kényesebbek a balkonládába ültethető sima petúniáknál, de azokkal sem kell olyan sokat bíbelődni. Az egynyári növények közül nem véletlen, hogy a petúnia az egyik legnépszerűbb.

Szaporítása

Ha magról szaporítjuk, akkor csak egy vékony földréteget szórjunk rá, és a palántáinkat fokozatosan vigyük a szabad levegőre, hogy ne fázzanak meg.

A lényeg a víz!

A petúnia szereti a meleget és a napsütést, de reggel és este is locsolni kell, mivel a víz támogatja a virágzást. Ha a növény kiszárad, akkor már nem fog helyrejönni a virág. Heti kétszer tápoldattal dúsítsuk az öntöző vizet, mivel a cserépből hamar elfogynak a tápanyagok a folyamatos virágzás következtében.

Metszése

Kb. 60 cm hosszúságig engedjük nőni, utána metsszük folyamatosan. A száraz leveleket és virágokat szedjük le róla.

Egy akasztós virágtartóban a csüngő petúnia gyönyörű szép viráglabdát alkothat. 40 cm átmérőjű cserépbe maximum 2-3 palántát ültessünk, és tartsuk be a locsolását.

Magaságyba is ültethetünk petúniát, szépen díszíthetjük vele.

Forrás: balintgazda.hu, kertvarazsmagazin.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!