2015.05.31. 08:30:54 9229 282

Ha vasárnap, akkor „nagybevásárlás” – a piacon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vasárnapi zárva tartásnak nyilván megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a nemsokára negyed éves újdonsághoz szép lassan hozzászoktunk. De őszinte leszek, néha még mindig kiszalad a számon szombat délutánonként a következő mondat: „Hagyd, majd holnap leugrok érte a boltba!”.

Színes választék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes választék

Persze, aztán gyorsan leesik, hogy ez vasárnap nem fog összejönni. Ám hogy a hét utolsó napjának reggelén se maradjak program nélkül, felfedeztem magamnak a piacozást.

Miért is jó piacra járni?

Annak rengeteg oka van. Az első és talán legfontosabb, hogy szinte 100 %-ig biztos lehetek benne, hogy mindig friss árut kapok. Hogy a paradicsomnak tényleg piros színe van, és valóban paradicsom íze. Tudom, hogy a pult mögött álló eladó biztosan azt szeretné, ha elégedett lennék a portékájával, mert – azon túl, hogy így biztosan visszatérek hozzá – ő nekem, a vevőnek szánta azt a zöldséget már egész palánta kora óta.

És ha még kell néhány nyomós érv:

Télen ilyet, nyáron olyat

Ugyan télen kicsit csökken a friss áru kínálata, ám helyette kaphatunk savanyítással vagy egyéb módszerrel tartósított termékeket. Ugye, Te sem tudsz ellenállni a finom, házi savanyú káposztának?

De egy kicsit szezonális…?

Igen, valóban szezonális, de mi ezzel a probléma? Hiszen őseink is mindig az évszaknak megfelelő zöldséget, gyümölcsöt fogyasztották.

Amennyit én szeretnék

Nincsenek előre csomagolt, kimért termékek, „húslevescsomagok”. Mindenből annyit vásárolsz, amennyire szükséged van és amennyit szeretnél.

Egy kis relax

Ha nem is tartasz nagybevásárlást minden vasárnap délelőtt, a piac remek hely arra, hogy kikapcsolj kicsit. Valószínűleg ezt többedmagaddal kell megtenned, de nem érzed majd olyan nyomasztónak a tömeget, mint egy folyton rohanó bevásárlóközpontban.

Piac – ahol a nagy barátságok köttetnek

Jó, ha barátság nem is, de közvetlen, személyes kapcsolat kialakulhat az eladó és a vevő között. Így mi, vásárlók, mindig biztosak lehetünk abban, hogy a finom zöldségek, gyümölcsök, amik nyersen vagy valamilyen étel formájában az asztalunkra kerülnek, biztos forrásból származnak.

Forrás: agrostratega.blog.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.