2015.05.31. 08:30:54 8964 282

Ha vasárnap, akkor „nagybevásárlás” – a piacon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vasárnapi zárva tartásnak nyilván megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a nemsokára negyed éves újdonsághoz szép lassan hozzászoktunk. De őszinte leszek, néha még mindig kiszalad a számon szombat délutánonként a következő mondat: „Hagyd, majd holnap leugrok érte a boltba!”.

Színes választék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes választék

Persze, aztán gyorsan leesik, hogy ez vasárnap nem fog összejönni. Ám hogy a hét utolsó napjának reggelén se maradjak program nélkül, felfedeztem magamnak a piacozást.

Miért is jó piacra járni?

Annak rengeteg oka van. Az első és talán legfontosabb, hogy szinte 100 %-ig biztos lehetek benne, hogy mindig friss árut kapok. Hogy a paradicsomnak tényleg piros színe van, és valóban paradicsom íze. Tudom, hogy a pult mögött álló eladó biztosan azt szeretné, ha elégedett lennék a portékájával, mert – azon túl, hogy így biztosan visszatérek hozzá – ő nekem, a vevőnek szánta azt a zöldséget már egész palánta kora óta.

És ha még kell néhány nyomós érv:

Télen ilyet, nyáron olyat

Ugyan télen kicsit csökken a friss áru kínálata, ám helyette kaphatunk savanyítással vagy egyéb módszerrel tartósított termékeket. Ugye, Te sem tudsz ellenállni a finom, házi savanyú káposztának?

De egy kicsit szezonális…?

Igen, valóban szezonális, de mi ezzel a probléma? Hiszen őseink is mindig az évszaknak megfelelő zöldséget, gyümölcsöt fogyasztották.

Amennyit én szeretnék

Nincsenek előre csomagolt, kimért termékek, „húslevescsomagok”. Mindenből annyit vásárolsz, amennyire szükséged van és amennyit szeretnél.

Egy kis relax

Ha nem is tartasz nagybevásárlást minden vasárnap délelőtt, a piac remek hely arra, hogy kikapcsolj kicsit. Valószínűleg ezt többedmagaddal kell megtenned, de nem érzed majd olyan nyomasztónak a tömeget, mint egy folyton rohanó bevásárlóközpontban.

Piac – ahol a nagy barátságok köttetnek

Jó, ha barátság nem is, de közvetlen, személyes kapcsolat kialakulhat az eladó és a vevő között. Így mi, vásárlók, mindig biztosak lehetünk abban, hogy a finom zöldségek, gyümölcsök, amik nyersen vagy valamilyen étel formájában az asztalunkra kerülnek, biztos forrásból származnak.

Forrás: agrostratega.blog.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...