2018.05.29. 08:58:14 13602 393

Ha unjuk a hagyományos kerítést - A természetes a jó választás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár kertes házban lakunk, akár a nyaralónkról van szó, a kerítés megléte, illetve kialakítása sok fejtöréssel töltött percet tud okozni számunkra. Egy jó kerítés célja nyilván a hívatlan látogatók távol tartása, de nem utolsósorban a telekhatár jól látható demonstrálója is egyben. Nem mindegy az sem, hogy esztétikai élményt okoz a látványa, vagy épp ellenkezőleg, szörnyű még ránézni is.

Orgona - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Orgona

Nem kell viszont azonnal nekiesni egy egyszerű drótkerítésnek sem feltétlen, ugyanis az örökzöld növények most is segítségünkre lehetnek.

Zöldeket kerítésként

Igen gazdag palettából választhatunk, ha úgy döntünk, bokrokat, cserjéket egyéb zöld növényeket telepítünk a meglévő kerítésünk mellé, vagy akár helyette is. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül következzen néhány növény, amiket bátran használhatunk sövényként, kerítésként, életterünk eltakarójaként.

Orgona

Az orgonából könnyen sűrű, áthatolhatatlan sövényt nevelhetünk, azonban egy dolgot érdemes szem előtt tartani, ha rendszeresen nyírjuk, akkor szinte egyáltalán nem virágzik.

Vadrózsa

A vadrózsa bokrokat sem kell feltétlenül kiirtanunk, ha azok pont úgy helyezkednek el, hogy kerítésként választják el kertünket, akkor némi kis rendszerezéssel, kötözéssel, irányítással gyönyörű élő, de élő ember számára nem hozzáférhető kerítésünk lesz. Tavasszal a fehéres, rózsaszín virágok, ősszel a piros bogyók miatt

Spirea

A spirea vagy gyöngyvessző több fajtája is ismert lehet számunkra, ezek a bokrok szintén sűrű, természetes falat tudnak alkotni. Legismertebb fajtája tavasszal fehér, fürtös virágzatával tűnik fel.

Homoktövis

Homoktövisből is nevelhetünk sövényt, sűrű bozótot képes alkotni. Arról nem is beszélve, hogy termése igen dekoratívvá teszi.

Borostyán

Bár nem önálló növényként, de az egyszerű kerítést eltakaró örökzöldként a borostyánt is megemlíthetjük. Végtelenül egyszerű módon és viszonylag hamar tudjuk örökzölddé varázsolni általa kerítésünket.

További tippek élőkerítéshez, avagy a sövényhez>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?