2018.05.24. 16:07:26 14049 382

Borostyán - örökzöld a kertben, a falon, az asztalon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az örökzöld kúszónövény, ami sokak életét ugyan megkeserítik, de még többünkét megszépítik. Ugyanis lehet, hogy a borostyán kapaszkodó gyökereivel felkúszik szinte mindenhova, de szépsége pont ebben rejlik. Gyakorlatilag magáévá tud tenni minden olyan területet, ami hűvös, árnyékos.

Borostyán a falon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borostyán a falon

Gond nélkül belepi a házak falát, kerítéseket, fák törzsét. Ha egyszer megtelepszik a kertünkben, érdemes hagyni, szaporodjon kedvére, bár mindenképp célszerű ezt a gyarapodást figyelemmel – és némi metszéssel – kísérni.

A borstyán fajtái

Igen változatos képet mutat, sok fajtája létezik. Kisebb, nagyobb, világosabb, vagy fehér, tarka levelű, a teljesség igénye nélkül. A tévedések elkerülése végett a borostyán időskori alakja az, ami virágokat növeszt, majd fekete bogyókat.

Ültetése, szaporítása

Itthon teljesen télálló növényről beszélünk, ami inkább az árnyékos területeket kedveli. Ha naposabb helyre kerül, érdemes gyakrabban öntözni. Szaporítása nem egy bonyolult feladat, egy friss hajtást a talajba kell tenni, ahol gyökeret enged.

Felhasználása dekorációként

A legegyszerűbb és legkönnyebben felhasználható élőnövény dekoráció a borostyán. Egy olyan családi házban, ahol ez a futónövény előfordul, a karácsonyi időszak tökéletesen letudható a borostyán felhasználásával. Köthetünk belőle adventi koszorút, kopogtatót, korlátdíszként használhatjuk fel, csinálhatunk belőle girlandot. A lehetőségek tárháza tényleg szinte végtelen, csakis a fantáziánkra van bízva, hogy mit alkotunk belőle.

Miért szép?

Mert mindig sötétzöld, hűvös érzetet kelt bennünk egy tikkasztó nyári napon, a nagy, csúnya kopasz felületeket, tűzfalakat simán eltakarja.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...