2018.06.21. 14:47:01 9828 276

Ha nem csak ennéd, de kennéd is! Még több citromfüves praktika!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A konyhakertből visszatérve egy-egy újabb ölnyi friss mentával és citromfűvel azon lamentáltam, hogy mit is kezdhetnék ezekkel az értékes növényekkel? Szörp pipa, szárítás pipa… annyi új hajtás meg sokáig lesz még, amennyi a frissítőkhöz szükséges. Nosza, fel a netre, és rátaláltam egy olyan receptre, amely nem a kamra polcait terheli tovább.

Citromfű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromfű

Citromfüves kézkrém

Összetevők az alap krémhez:

  • 1-2 teáskanál friss vagy szárított citromfű (levél)
  • Fél csésze forró víz
  • 15 g méhviasz
  • 2 tk. citromlé

A dúsításhoz használj illóolajakat:

  • 2 ek. barackmag olaj
  • 4 tk. avokádó olaj
  • 1 tk. búzacsíra olaj

Ezek helyett pár csepp borsmenta és mandarin illóolajat is használhatsz bele, ha azok vannak otthon. Ekkor egy kicsit más karakterű kence lesz a végeredmény.

A kézkrém elkészítése:

Egy kerámia tálba tedd bele a citromfüvet, és öntsd rá a felforralt vizet, és lefedve hagyd 15 percig ázni. Egy lábasban forraljuk fel egy másik adag vizet, ez a gőz feletti melegítéshez fog kelleni. Egy hőálló üveg tálban a gőz felett olvaszd fel a méhviaszt. Ha már folyik, csepegtesd hozzá a kiválasztott olajakat, de közben folyamatosan kevergetni kell egy újonnan befogott fakanállal. Lassan és ugyancsak állandó keverés mellett adagold a keverékedhez a közben kiázott és leszűrt citromfű teát. Ezután vedd le a tálat a gőzről, és add hozzá az utolsó adalékot is, a citromlevet. Amikor sikerült simára keverni a krémedet, oszd minimum két-három kisebb és steril üvegcsébe, hogy azt az adagot, amelyiket épp nem használod, hűvös helyen (legjobb hűtőben) tárolhasd.

Az elkészített krémünk amellett, hogy hidratál, a citromfű illóolaja tartalma miatt frissítő és gyulladáscsökkentő hatású, továbbá még az érzékeny bőrt is nyugtatja. A nem túl nőies illatkompozíció miatt még a férfiakat is rá lehet majd bírni a használatára.

Forrás: lukreciakencei.hu/recept/testapolas/kezapolas/citromfuves-kezkrem

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...