2021.06.11. 08:31:09 7137 227

Ha menhelyeknek, állatmentőknek szeretnél segíteni, de nem tudod, mit tehetnél, ezt olvasd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg a legtöbben sajnáljuk a kidobott, elhagyott, rosszul járt vagy éppen beteg kutyát, macskát és a többi állatot, általában úgy érezzük, hogy nem tudunk értük tenni. Pedig sokféle lehetőség van, amivel hozzátehetünk azoknak az embereknek a munkájához, akik viszont vállalták, hogy segítik a mostoha sorsú állatokat.

Kutya a menhelyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya a menhelyen

Az ember szíve összeszorul, ha kidobott állatokról, gazdátlanul született kölykökről és más bizonytalan helyzetű jószágokról hall. Ha te is így érzel, állj bátran a sarkadra és segíts nekik! A kis lépés is lépés, nem kell mindjárt menhelyet nyitni. Szinte biztos, hogy a következő segítségnyújtási lehetőségekből legalább egyet te is tudsz választani, szükség mindig lesz rá.

Az anyagi segítség – nem feltétlen pénzráfordítással

A pénz mindig segítség egy állatokat mentő alapítványnak, menhelynek, szervezetnek, hiszen nekik rengeteg költségük keletkezik a kutyusok, cicusok orvosi kezeléseivel, ivartalanításával, oltásával, etetésével, tisztántartásával. Amellett pedig a biztonságos tartásukat is ki kell építeniük: karám, bútor, melegítő egységek. Ám ha pénzzel nem tudod – vagy követhetetlensége miatt nem szeretnéd – támogatni az állatmentőket, eszközökkel is segítheted őket.

Legjobb, ha előre érdeklődsz, hogy mire lenne szükségük, de még kézenfekvőbb lehet számodra, ha összegyűjtöd azokat a holmikat otthon, amelyeket nyugodt szívvel tudnál nélkülözni és úgy gondolod, segíthet, majd a kész listával keresel meg helyeket, hogy mit tudnak belőle hasznosítani. Tiszta plédek, törölközők például szinte az év minden szakaszában jól jönnek, nem csak menhelyeknek, de állatkórházaknak is, hiszen ezek néhány használat után teljesen elrongyolódnak a mentett kutyusok alatt. Zárható hordozóra, ketrecre, karámra, kutyaházra is mindig szükség van. Nem lőhetsz mellé a kisállatoknak készült cumival, tápokkal, általános állatgyógyszerekkel, etetésre, itatásra alkalmas tálakkal, gumikesztyűkkel, pórázokkal, takarítószerekkel sem.

Ha nagyobb értékű tárggyal segítenéd az állatok gondozását, mentését, egy mosó-, vagy szárítógép, egy hűtő, egy mosogatógép vagy egy nagyobb csomagterű autó hatalmas segítség lehet – ám ezt mindig előre érdemes egyeztetni a segíteni kívánt egyesülettel. De ha például költözéskor egy mosogatógép fölöslegesen marad, kimondottan ezzel is megkeresheted a szervezeteket. Szintén nagyon fontos anyagi támogatás, ha állatorvossal egyeztetve finanszírozod a mostoha sorsú állatok oltását, ivartalanítását vagy gyógykezelését. Egyetlen oltás is segítség, ne érzed sosem, hogy amit adsz túl kicsi csepp a tengerben!

Ha a tenni akarás dúl benned – vállalj segítő szerepet

Számtalan dologgal részt tudsz venni úgy is az állatok segítésében, hogy az nem jelent folyamatos, állandó elköteleződést. Érdeklődj a közeledben lévő állatotthonnál, hogy van-e szükség alkalmi sétáltatókra, esetleg elvidd-e valamelyik kutyust a közösségi kutyamosók valamelyikébe. De sokszor segít egy fuvar is, mikor egy messzebb eső városból kell a menhelyre, vagy épp az állatmentőktől az új gazdihoz szállítani egy pártfogolt állatkát. Ha festeni tudsz, beszéljétek meg a tisztasági festés lehetőségeit, ha igazi ezermester vagy akkor beszéljetek meg havi egy napot, amikor kimész hozzájuk és megjavítod az apróságokat: meglazult kilincsek, reteszek, leszakad szekrényajtók és más kis hibák pont olyasmik, amikre sokszor sem idejük, sem kapacitásuk az állatmentőknek. Amennyiben olyan dolgokhoz értesz, amelyekről azt feltételezed nem lehetnek hasznosak, gondold át másodszor: az ott dolgozóknak nyújtott kedvezményes vagy ajándék szolgáltatások is segíthetnek abban, hogy ők a maximumot hozzák ki az állatmentésből!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.