2016.11.25. 16:00:00 12440 398

Gyorsan tisztaságot, vagy legalábbis a látszatát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindig van idő alapos takarításra, de ha vannak ügyes, mindent elnyelő szekrényeink és a látható polcokon rend van, akkor az egész lakás olyan tisztának és rendezettnek tűnik! A berendezésen tehát nagyon sok múlik, az legyen minél praktikusabb, és onnantól kezdve tényleg csak pár percet vesz igénybe a rendrakás!

Tisztaság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tisztaság

A fürdőszoba

Itt ideális esetben van egy ajtókkal felszerelt szekrény, így nem kell minden héten rendet rakni a polcokon… A nagy csomagolások helyett használj üvegeket, dobozokat, kosárkákat a szükséges dolgok elhelyezésére. Egy forgatható tálca is tök jó megoldás, így nem kell azon gondolkozni, hogy melyik arcápolási termék kerüljön kéz közelbe, és mi legyen hátul. Szem előtt csak a fogkefék, a fogkrém és a folyékonyszappan legyen.

A gyors takarítás álljon a tükör és a mosdó áttörléséből. Mindegyikhez alkalmas az ecet, hipergyorsan megvan. A földről egy vizes papírtörlővel szedd fel a hajszálakat stb. Tegyél ki friss törölközőt kéztörléshez.

Nappali

Itt a díszpárnákról és a porcicákról kell gondoskodnod, ha azt akarod, hogy gyorsan rend legyen. Egy mikroszálas törlőkendő a segítségedre lesz, ezzel gyorsan letörölheted a polcokat és a tévét. A párnákat forgasd át. Közben a férjed vagy a gyerek porszívózzon fel, ha szükséges. Az újságokat, könyveket egy stócba helyezd el az asztal szélén.

Az előszoba

Itt az esetleges sár és koszdarabkákat kell eltűntetni. Ha több sár jött be a kelleténél, ne is próbáld meg nedvesen feltakarítani, várj, amíg megszárad, majd söpörd fel. Utána egy gyors felmosás megteszi. A felesleges, illetve ottmaradt holmik kerüljenek a helyükre, és kész is az előszoba. Ha tele van ruhával, vigyél egy kosarat, és gyűjts bele mindent, majd vidd a mosókonyhába, vagy ahol általában a szennyest tárolod, illetve, ahova el tudod ezeket süllyeszteni. A többi szobából és nappaliból is gyűjtsd össze a kallódó ruhaneműket, cipőket.

Konyha

Ott maradt a mosogatni való és már nincs idő eltűntetni… Érdemes rendezetten a mosogatóba pakolni őket, és ráengedni meleg, mosószeres vizet. A nem használatos tisztítószereket, szivacsokat stb. rakd el. Ha mosogatógéped van, akkor pakolj gyorsan bele. A tűzhely tetejét gyorsan töröld át, ne legyen foltos.

Hálószoba

Ha vendég jön, akkor a hálóval nem igazán kell foglalkozni, egy-két dolgot azonban megtehetsz. Tedd el az ágyneműt vagy takard le az ágyat, a szerteszét hagyott ruhákat pedig szedd össze egy kosárba.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.