2016.11.25. 16:00:00 12858 401

Gyorsan tisztaságot, vagy legalábbis a látszatát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindig van idő alapos takarításra, de ha vannak ügyes, mindent elnyelő szekrényeink és a látható polcokon rend van, akkor az egész lakás olyan tisztának és rendezettnek tűnik! A berendezésen tehát nagyon sok múlik, az legyen minél praktikusabb, és onnantól kezdve tényleg csak pár percet vesz igénybe a rendrakás!

Tisztaság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tisztaság

A fürdőszoba

Itt ideális esetben van egy ajtókkal felszerelt szekrény, így nem kell minden héten rendet rakni a polcokon… A nagy csomagolások helyett használj üvegeket, dobozokat, kosárkákat a szükséges dolgok elhelyezésére. Egy forgatható tálca is tök jó megoldás, így nem kell azon gondolkozni, hogy melyik arcápolási termék kerüljön kéz közelbe, és mi legyen hátul. Szem előtt csak a fogkefék, a fogkrém és a folyékonyszappan legyen.

A gyors takarítás álljon a tükör és a mosdó áttörléséből. Mindegyikhez alkalmas az ecet, hipergyorsan megvan. A földről egy vizes papírtörlővel szedd fel a hajszálakat stb. Tegyél ki friss törölközőt kéztörléshez.

Nappali

Itt a díszpárnákról és a porcicákról kell gondoskodnod, ha azt akarod, hogy gyorsan rend legyen. Egy mikroszálas törlőkendő a segítségedre lesz, ezzel gyorsan letörölheted a polcokat és a tévét. A párnákat forgasd át. Közben a férjed vagy a gyerek porszívózzon fel, ha szükséges. Az újságokat, könyveket egy stócba helyezd el az asztal szélén.

Az előszoba

Itt az esetleges sár és koszdarabkákat kell eltűntetni. Ha több sár jött be a kelleténél, ne is próbáld meg nedvesen feltakarítani, várj, amíg megszárad, majd söpörd fel. Utána egy gyors felmosás megteszi. A felesleges, illetve ottmaradt holmik kerüljenek a helyükre, és kész is az előszoba. Ha tele van ruhával, vigyél egy kosarat, és gyűjts bele mindent, majd vidd a mosókonyhába, vagy ahol általában a szennyest tárolod, illetve, ahova el tudod ezeket süllyeszteni. A többi szobából és nappaliból is gyűjtsd össze a kallódó ruhaneműket, cipőket.

Konyha

Ott maradt a mosogatni való és már nincs idő eltűntetni… Érdemes rendezetten a mosogatóba pakolni őket, és ráengedni meleg, mosószeres vizet. A nem használatos tisztítószereket, szivacsokat stb. rakd el. Ha mosogatógéped van, akkor pakolj gyorsan bele. A tűzhely tetejét gyorsan töröld át, ne legyen foltos.

Hálószoba

Ha vendég jön, akkor a hálóval nem igazán kell foglalkozni, egy-két dolgot azonban megtehetsz. Tedd el az ágyneműt vagy takard le az ágyat, a szerteszét hagyott ruhákat pedig szedd össze egy kosárba.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.