2014.04.20. 08:00:00 6436 22

Gyors húsvéti dekoráció a tojásfestésen túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha idén is az utolsó pillanatra hagytad a húsvéti dekorációt, de azért szeretnéd, hogy kellemes hangulatban teljen az ünnep, akkor olvasd el gyors tippjeinket. Nemcsak tojásokkal teheted dekoratívvá a nappalit és színessé az étkezőt. Persze, ha szorgos kis kezek segítenek Neked, akkor szerencsés vagy és ne hagyd ki a hagyományos tojásfestést sem. Ám, ha egyedül kell kirittyentened a lakást, akkor ezeket az egyszerű ötleteket ajánljuk.

Váza szalaggal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Váza szalaggal

Tavaszi virágok egy csokorban

Válassz ki egy üvegvázát vagy akár befőttes üveget, és köss rá egy szép színes szalagot vagy rafiát! Később ezt mindig a hangulatodhoz vagy a következő ünnephez illőre cserélheted. Ha már készen van az egyedi vázád, helyezz bele tavaszi virágokat: tulipánt, nárciszt, jácintot, fréziát, íriszt és boglárkát. Sőt, már nyílik az orgona is. Ha kosarat szeretnél, akkor válaszd a virágok cserepes változatát.

Barkacsokor

Tedd a barkát víz nélkül egy nagyobb vázába és köss az ágakra vidám, színes szalagokat!

Csináld magad kínáló

Fogj egy kisebb befőttes üveget vagy egy üvegtálat és töltsd tele színes csoki tojásokkal vagy cukorkákkal. Nagyon jól fog mutatni az üvegen keresztül.

Cukorkás üvegek | Fotó: outsetmedia.comCukorkás üvegek | Fotó: outsetmedia.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A télikert előnyei – Télen-nyáron közelebb a természetes környezethez

A télikert ma már jócskán túlnőtt eredeti „növénynövelde” mivoltán, azonban egyedi hangulatával, épületszerkezeti megoldásaival közelebb visz bennünket természetes környezetünkhöz. Éppen ezért a legkevésbé sem meglepő, hogy sokak otthonszépítő és azt bővítő bakancslistáján előkelő helyhez jut.

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.