2020.03.19. 14:50:19 7830 273

Gyermekkórházban jártunk a korona vírus idején! – Ezt tapasztaltuk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igyekszünk mindannyian otthon tartózkodni és a házon kívüli dolgokat későbbre halasztani, ha csak lehetőségünk van rá. Különösen át kell gondolnunk, hogy orvoshoz elmegyünk-e vagy elvisszük-e a gyermeket. Sajnos mi kénytelenek voltunk meglátogatni egy gyermekkórházat. Megdöbbentünk.

Gyermekorvosi vizsgálat - illusztráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyermekorvosi vizsgálat - illusztráció

A kórházban teljes készültségre, és különösen körültekintő szülőkre számítottunk a sürgősségi osztályon. Nos, messze nem ezt tapasztaltuk.

Első körben a betegfelvételen kellett jelentkezni, ahol az adatok felvételét követően felírták a gyermek és kísérője nevét, majd testhő mérés következett. Aki át ment a teszten, tehát nem volt lázas, karszalagot kapott, ami a sürgősségi területére is biztosította a belépést.

Egyébként a sürgősségi bejáratánál szintén állt egy dolgozó, aki ellenőrizte a szalagot, ha még nem volt, hőmérőzött, felírt.

A bejáratnál nyomtatvány figyelmeztetett rá, hogy egy gyermekkel egyetlen kísérő mehet be. Ezt úgy láttuk, maradéktalanul sikerült betartani a kis betegek szüleinek.

A durván 40 négyzetméteres váró szinte telt házzal üzemelt, ennek sem egyetlen gyermeken, sem egyetlen szülőtárson nem volt semmilyen maszk. Azon az 5-6 gyermeken sem, akik erősen köhögtek.

Míg ott várakoztunk, számos egészségügyi dolgozó haladt el előttünk, legnagyobb meglepetésünkre legalább a felén semmilyen, a többieken pedig jellemzően nem szűrős maszk volt, tehát nem voltak védve. Olyan, félálarc részecskeszűrő maszk, ami valóban védelmet jelentett volna nekik, - akik a beteg gyerekekkel közvetlen kontaktban vannak, így amit megkapnak, még át is adhatják – mindössze a beérkező 3 mentősön és 2 másik dolgozón volt.

Az orvos sem örült

Egy aprócska vizsgálóban körülbelül 6-7 orvos/egészségügyi dolgozó foglalkozott egyszerre 2-3 beteg gyermekkel. Kedves, lelkesek, segítőkészek voltak és amennyire ez egy vizsgálatból megállapítható, szakmailag is igyekeztek a maximumot hozni. De az egyikük sértetten jegyezte meg, hogy rajtunk miért van maszk, ha nekik nem jutott.

Leszögezem, mi nem a nagy maszkfelvásárlók voltunk, mindössze ez a kettő darab állt rendelkezésünkre a kórházi vizsgálat erejéig. Ám kicsúszott a kérdés: Miért, maguk nem kapnak?

Nem, nem mindenki.

Tehát ott ülnek, a gyermekeink életét adjuk a kezükbe és ők sem magukat, sem másokat nem tudhatnak biztonságban. Annak ellenére, hogy láthatóan mindent megtesznek az ügy érdekében.

&A szülők sem felelősségteljesek

Annak ellenére, hogy pánik és pánikkeltés egyaránt virágkorát éli, a kisbabás anyukák hagyják a gyermekeiket a sürgősségi várójában egymással játszani, mindent összefogdosni, enni, inni. De még a nagyobb, tizenéves gyermekek közül is akadt olyan, aki édesapja és egy másik beteg gyermek között ülve épp lelkesen a körmét rágta. Az apuka nem szólt rá. Hogy a kihelyezett fertőtlenítőt használta-e előtte? A lehetősége meg volt rá.

Ha kórházba kényszerülsz a gyermekeddel, unokáddal

Készülj maszkkal, vagy vastag szövésű sálat tegyél a szád elé. Ha tünetek nem is jelentkeznek, hordozó még lehetsz. Ez pedig segít megakadályozni a betegség továbbadását. Ha gyengült immunrendszeretek, asztmás vagy más fokozott kockázatot jelentő betegségetek van, szűrős maszkot használjatok.

Lehetőség szerint várakozzatok a szabad levegőn

Ne nyúljatok semmihez, amihez nem muszáj és főként ne piszkáljátok az arcotokat. A pici gyerekeknek nehéz elmagyarázni, de ilyenkor a szájukba, orrukba nyúlkálniuk kockázatos.

Használjátok a kihelyezett kézfertőtlenítőt!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...