2020.06.18. 14:34:30 14611 321

Futtasd be! A legszebb virágzó futónövények
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsére tengernyi típusú futónövényből válogathatunk, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Egy azonban biztos: a virágzó kúszónövények különleges pompát és hangulatot adnak bármilyen felületnek. Íme, a legszebb virágzó futónövények.

Bougainvillea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bougainvillea

Unalmas a balkon, csúnya a szomszéd tűzfala? Túlságosan átlátszik a kerítés? Lugassal választanád részekre a kerted? Ezekre mind megoldást nyújt, ha befuttatod kúszónövényekkel, ha pedig nem csak funkciója, de a szépsége miatt is ülteted, érdemes a virágzó fajtákból választanod!

Először is képzeld el, hogy várhatóan milyen színek játszanak majd a növényzet mellett fő szerepet; milyen színű a ház, a kerti bútor, vagy épp a fal, amire futtatod. Ehhez válassz virág-színt és stílust!

Murvafű avagy bougainvillea

Mediterrán hangulata melegséggel tölti el környezetét. Szép virágai mellett levelei is különleges látványt adnak: piros, fehér, rózsaszín, narancssárga, sárga, lila színben pompázhatnak. Ez a rendkívül izgalmas futónövény hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami abszolút nem véletlen. Élénk levelei és apró kecses virágai igazán elegáns hangulatot árasztanak és a pillangók, méhek számára is hívogatóan hatnak.

Hajnalka

A klasszikus kúszónövény, régi házak hagyományos sövény virága. Falusi stílusú, régimódi házak mellé nincs is hangulatosabb, ráadásul igencsak strapabíró. Nem kell vele sokat foglalkoznunk, tempósan növekszik és a szeles helyeken kívül bárhol remekül érzi magát. Virágpompája egész nyáron kitart, júniustól szeptemberig csodálhatjuk kék tölcsérkéit. Gyermekeknek, unokáknak különösen nagy kedvence, hiszen jól megfigyelhető rajta a virág és a Nap barátsága: virágait reggel nyitja a délelőtti napozáshoz, majd ahogy a Nap leköszön az égről, úgy a hajnalka is visszacsukja virágait.

Trombitafolyondár

Szuper szárazságtűrő képessége miatt a legmelegebb nyarak sem okoznak neki akadályt, igénytelensége okán pedig attól sem kell tartanunk, hogy egy sűrű, programokkal teli nyáron túl kevés időnk lesz a gondozására. Gyors, intenzív növekedése hamar virágba borítja a kijelölt felületet, akár 10 méter magasságig is tervezhetünk vele. Persze, ha alacsonyabban szeretnénk tartani, metszéssel befolyásolhatjuk. Virága nagyon nyárias, narancssárga, tölcsér vagy trombita formájú, kicsit a hibiszkuszéra emlékeztet.

Törökbab

Tűzbab néven is ismerhetjük és haszonnövényként is találkozhattunk már vele, hiszen termő növény, termése ehető. Erőteljes növekedése során akár négy méter magasságig nyúlik és lenge, könnyed, narancssárgás, pirosas, naplemente színű virágokkal gyönyörködtet. Aki szépet és hasznosat egyszerre szeretne a teraszon tartani, annak a törökbabnál nincs jobb választás. Félárnyékban, napon érzi jól magát.

Iszalag

Az univerzális virág, ugyanis a halvány pasztell rózsaszíntől a sötét, mély tónusú liláig rengeteg árnyalatban és több fajtában beszerezhetjük idehaza. A törökbabhoz hasonlóan napon, félárnyékban érdemes tartani, ám a tő esetén az árnyékolás nagyon fontos. 2-4 méter magasra növekszik, tömérdek virágot hoz, melyekben hosszú ideig gyönyörködhetünk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...