2017.08.25. 18:00:19 10256 263

Fotózz jól a mobiloddal (is)!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki emlékszik már azokra a napokra, amikor a hosszas kuporgatás után megvásárolt fényképezőgépből kivarázsolt tekerccsel rohantunk előhívatni a becses képeket? Bizony minden egyes kocka elhasználását alapos megfontolás és előkészítés övezte. Miért ne érdemelnének meg jelenkori emlékképeink csak fele ennyi „tiszteletet”?

Fotózás mobillal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fotózás mobillal

A naponta készülő 20 szelfiből hány kép éri meg az aznap estét? Ugye, hogy nem sok?

Kis odafigyeléssel és némi beállítással a fényképező funkciónál sokkal jobb fotók kerülhetnek ki a kezed közül. Következzen néhány olyan telefon független beállítás és tipp, amiket meg fog hálálni a következő profil és borítóképed.

1. Fókusz a célon

Tölts el némi időt a felvétel eltervezésével, a képet ne töltse ki a fotó tárgya. Sokat segít a hangsúlyozásban, ha a kép csak 1/3 részét teszi ki a fő motívum. Telefonodon bátran módosítsd a fényerőt, a kontrasztot és a telítettséget is az automata módozat elfogadása helyett!

2. A negatív tér megragadása

Amitől igazán jó lesz egy fotó, hogy pl. nyílt ég, széles víztömeg, üres mező vagy nagy kiterjedésű építmény előterében emelkedik ki a téma. Hidd el, így erősebb reakció idézhető elő a képet nézőkből.

3. Perspektívák kipróbálása

Szó szerint járd körbe a témát, a fel és le is jó irány lehet!

4. Játék a fényvisszaverődéssel

Mire gondolunk? Pocsolyák, egyéb vízfelületek, tükrök, napszemüveg, fényes fémes felületek vagy akár egy szempár is feldobhatja a fényképedet.

Fényvisszaverődés, selfi tükörbenFényvisszaverődés, selfi tükörben

5. Nagyítás kerülése

Biztosan találkoztál már szemcsés és homályos képekkel. Ez többnyire akkor fordul elő, ha egy távoli objektumot próbálsz nagyítás árán fotózni. Nem is szükséges hozzá remegő kéz. Amennyiben nincs lehetőséged közelebb menni a fotó tárgyához, inkább ne is vesződj vele.

6. „Pózerek” kerülése

A nem beállított, őszinte felvételek a barátokról, családodról sokkal eredetibbek. Az alanyok emberibbnek is látszódnak az ilyen képeken. A legjobb, legelőnyösebb képek mindig azok, amin nevetnek. Nevettesd hát meg környezetedet!

7. Képszerkesztő programok kipróbálása

A legtöbb okostelefon gyárilag tartalmaz 1-2 ilyen programot. Ha nem ismered a pontos működésüket, akkor először próbálkozz a kép egyik másolatával, nehogy véletlenül végleg eltűnjön az eredeti! Színmélység, körbevágás, keretek és más különböző hatások alkalmazásával érdekes megoldások születhetnek.

8. Megfelelő kameraalkalmazás választása

Ne legyél rest átállni egy portré után panoráma módra, ha a csajos kép elkészülése után látképet fotóznál. Nagyságrendekkel jobb képek készülnek majd így vagy kézi móddal az automatikusnál.

Forrás: blog.hubspot.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csodanövény az Aloe vera? + Hidratáló arcpakolás recept

Az Aloe vera az egyik legrégebben ismert (gyógy)növény, ami a hagyományos és modern gyógyászatban, valamint a szépségiparban ugyancsak kiemelt helyhez jutott. Vajon a „sivatag liliomaként” ismert Aloe, minek köszönheti mai napig kikoptathatatlannak tűnő popularitását?

Régi, ma is bevethető arcápolási praktikák

Sokan szeretjük lapozgatni a különféle tippeket és mindennap bevethető trükköket tartalmazó régi és új írásokat. Ezek között leltünk rá a Nőknek készült címmel ellátott, 1972-ben kiadott gyöngyszemre. Legfőképpen az a kíváncsiság vezérelt, hogy megkeressük a ma is életképes praktikákat és tanácsokat, melyekkel időt és energiát egyaránt spórolhatunk. Most a kozmetikai tanácsokból csemegézünk egy keveset, azt remélve, hogy mindannyian fellelünk jó néhány szimpatikus tanácsot, és kedvet kapunk egynéhány tipp életre léptetésére.

Hogyan gondolkodtak a különféle kultúrák a női mellről

A nők és jellegzetes anatómiájuk évszázadokon át ihlette meg a művészeket, akik alkotásaikban kifejezésre jutatták az ebben rejlő eleganciát, csodálatot és vágyat egyaránt. Mi most kulturális megközelítésbe helyezve kívánjuk körbejárni ezt a kérdést keresve a mögöttes jelentéseket, szimbólumokat. Ez utóbbiak közül kétségtelenül az anyaság szimbóluma jut az első helyre, amelyről már a történelem előtti időkből származó szobrok és ábrázolások ugyancsak tanúskodnak. De nézzük meg, hogy még milyen érdekességeket tárhat fel ez a korokon átívelő téma.