2017.08.25. 18:00:19 10087 262

Fotózz jól a mobiloddal (is)!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki emlékszik már azokra a napokra, amikor a hosszas kuporgatás után megvásárolt fényképezőgépből kivarázsolt tekerccsel rohantunk előhívatni a becses képeket? Bizony minden egyes kocka elhasználását alapos megfontolás és előkészítés övezte. Miért ne érdemelnének meg jelenkori emlékképeink csak fele ennyi „tiszteletet”?

Fotózás mobillal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fotózás mobillal

A naponta készülő 20 szelfiből hány kép éri meg az aznap estét? Ugye, hogy nem sok?

Kis odafigyeléssel és némi beállítással a fényképező funkciónál sokkal jobb fotók kerülhetnek ki a kezed közül. Következzen néhány olyan telefon független beállítás és tipp, amiket meg fog hálálni a következő profil és borítóképed.

1. Fókusz a célon

Tölts el némi időt a felvétel eltervezésével, a képet ne töltse ki a fotó tárgya. Sokat segít a hangsúlyozásban, ha a kép csak 1/3 részét teszi ki a fő motívum. Telefonodon bátran módosítsd a fényerőt, a kontrasztot és a telítettséget is az automata módozat elfogadása helyett!

2. A negatív tér megragadása

Amitől igazán jó lesz egy fotó, hogy pl. nyílt ég, széles víztömeg, üres mező vagy nagy kiterjedésű építmény előterében emelkedik ki a téma. Hidd el, így erősebb reakció idézhető elő a képet nézőkből.

3. Perspektívák kipróbálása

Szó szerint járd körbe a témát, a fel és le is jó irány lehet!

4. Játék a fényvisszaverődéssel

Mire gondolunk? Pocsolyák, egyéb vízfelületek, tükrök, napszemüveg, fényes fémes felületek vagy akár egy szempár is feldobhatja a fényképedet.

Fényvisszaverődés, selfi tükörbenFényvisszaverődés, selfi tükörben

5. Nagyítás kerülése

Biztosan találkoztál már szemcsés és homályos képekkel. Ez többnyire akkor fordul elő, ha egy távoli objektumot próbálsz nagyítás árán fotózni. Nem is szükséges hozzá remegő kéz. Amennyiben nincs lehetőséged közelebb menni a fotó tárgyához, inkább ne is vesződj vele.

6. „Pózerek” kerülése

A nem beállított, őszinte felvételek a barátokról, családodról sokkal eredetibbek. Az alanyok emberibbnek is látszódnak az ilyen képeken. A legjobb, legelőnyösebb képek mindig azok, amin nevetnek. Nevettesd hát meg környezetedet!

7. Képszerkesztő programok kipróbálása

A legtöbb okostelefon gyárilag tartalmaz 1-2 ilyen programot. Ha nem ismered a pontos működésüket, akkor először próbálkozz a kép egyik másolatával, nehogy véletlenül végleg eltűnjön az eredeti! Színmélység, körbevágás, keretek és más különböző hatások alkalmazásával érdekes megoldások születhetnek.

8. Megfelelő kameraalkalmazás választása

Ne legyél rest átállni egy portré után panoráma módra, ha a csajos kép elkészülése után látképet fotóznál. Nagyságrendekkel jobb képek készülnek majd így vagy kézi móddal az automatikusnál.

Forrás: blog.hubspot.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...