2014.12.05. 16:30:06 13437 33

Fotóktól lesz trendi a fal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan varázsolod otthonossá a lakásod egyszerűen? Képeket raksz az üres falakra. Milyen képektől lesz a leghangulatosabb egy szoba? Természetesen a családi fotóktól! Ha már nem fér el több képkeret a polcokon, akkor csapj le a falakra! Ma trendinek számít a lakberendezésben, ha egy-egy önálló kép helyett egy tucat fotóval díszíted a falakat. A lényeg az összhatás.

Családi fotók elrendezése | Fotó: decoist.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi fotók elrendezése | Fotó: decoist.com

Íme néhány ötlet, hogyan helyezd el a családi fotókat a falakon!

Alapos tervezést igényel egy-egy ilyen fal összeállítása, de megéri a vesződséget. Attól lesz igazán ízléses, ha megtalálod a közös nevezőt az akár egymástól eltérő színű, formájú és stílusú képkeretek valamint a nappalid között. Nem kell egy bizonyos színhez vagy formához ragaszkodni, nyugodtan kísérletezz!

Mielőtt azonban feleslegesen kilyuggatnád a falat, rajzold le, hogy mit szeretnél látni! Legyen egy terved! Utána indulhat a vadászat, hiszen a megfelelő képkeretek beszerzése és a fotók kiválasztása egy kis utánajárást igényelhet.

Vigyázz, nehogy azon kapd magad, hogy a lakásban minden üres felületet fotókkal akarsz borítani - pusztán szórakozásból -, hiszen egy-egy ilyen fal elkészítése igazán izgalmas és szép feladat! :)

Egy két alap tipp:

  • A csak fekete vagy csak fehér képkeretek jól mutatnak egy visszafogottabb stílusú nappaliban, viszont ekkor is játszhatsz a keretek méretével és formájával.
  • A színes keretek jól illenek a gyerekszobába vagy egy játékosabb stílusú lakásba. Kombinálj bátran!
  • Jó ötlet lehet két színt használni, az élénkebbet tartogasd a különleges alkalmak megjelenítésére!
  • Nyugodtan vegyítsd a színes és a fekete-fehér fotókat, de csinos lehet egy csak fekete-fehér fal is!
Többet egyszerre | Fotó: sylowi.pl via PinterestTöbbet egyszerre | Fotó: sylowi.pl via Pinterest

Akár órát is készíthetsz a családi fotókból

Remek lakberendezési ötlet, amihez egy önálló óraszerkezet kell és a fotók.

Fotókból óra | Fotó: etsy.com via PinterestFotókból óra | Fotó: etsy.com via Pinterest

Egyszerű mégis nagyszerű ötlet

Egy köteg madzaggal, szeggel, csipeszekkel és a fényképekkel könnyedén megvalósíthatod ezt a falat. Nagy előnye, hogy a fotók egyszerűen cserélhetők és bővíthetők, ha sok fényképed van, ezt bizonyára értékelni fogod! Ráadásul ez egy kifejezetten olcsó megoldás.

Fotók egyszerűen | Fotó: mogujie.com via PinterestFotók egyszerűen | Fotó: mogujie.com via Pinterest

Forrás: decoist.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Elég volt a forróságból? – Hűtsd le magad filmekkel!

Imádjuk a nyarat, nem arról van szó, de azért jóból is megárt a sok! A forró napok testünket, lelkünket megterhelik, és már alig-alig van az a hideg ital, fagyi, vagy jégkrém mennyiség, amivel le tudnánk hűteni magunkat. És már a vízparton sem az igazi!