2023.07.20. 12:30:00 6555 217

Fontold meg ezeket, hogy a válás ne vigyen anyagi csődbe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A válás egy érzelmileg rettentően kimerítő időszak, és ez akkor is így van, ha a felek kulturáltan tudják kezelni az ügyet. A lelki és érzelmi rendezéssel párhuzamosan a jelenlegi házastársaknak meg kell állapodniuk az ingóságok és az egyéb anyagiak felosztásáról, ellenkező esetben a bíróság dönthet azok elosztásáról egy hosszadalmasabb válási procedúra során.

Vagyonmegosztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vagyonmegosztás

A valaha közös pénzügyek és az esetleges adósságok kezelése a válás során bonyolult és egyedi helyzetünktől függő kérdés, ezért ajánlott szakértői tanácsot kérni egy pénzügyi tanácsadótól az adott helyzetre vonatkozóan.
Amikor eldőlt, hogy a felek külön folytatják tovább, érdemes konzultálni egy tapasztalt válóperes ügyvéddel, hogy tájékozódhassunk az érvényben lévő jogi előírásokról és segítséget kaphassunk a legjobb megoldás megtalálásában az érdekeink képviseletére, illetve minimalizálhatjuk az esetleges adósságokból eredő kockázatot.

Figyeljünk oda arra, hogy a zavaros érzelmeink ne tereljék el a figyelmünket a pénzügyeinkről a válás ideje alatt. Fontos, hogy próbáljunk megegyezésre jutni a házastársunkkal a kiadások kezeléséről, és rendszeresen tájékoztassuk egymást az anyagi ügyekről, akkor is, amikor esetleg már külön élünk.

A békés válás anyagilag a legkifizetőbb, mivel az érzelmek nem állnak útjába az ésszerű döntéseknek. A tárgyalások előtt hagyjuk lecsillapodni magunkat a mihamarabbi megegyezés érdekében. Ezen túljutnunk akkor lesz könnyebb, ha lezárandó feladatként gondolunk rá.
Csökkentheti a díjakat, ha az anyagokat a kért formátumban szolgáltatja, csoportosítja a dokumentumokat ahelyett, hogy részenként küldené el, és először egy jogi asszisztensnek vagy ügyintézőnek küldene kérdéseket, mert alacsonyabb óradíjat számítanak fel.

Végtelenül fontos, hogy a közös(en nevelt) gyerekek, mivél kevésbé sérüljenek a válás során, és semmiképpen se menjünk bele olyan pénzügyi háborúba, amelyik a gyerekek magunk mellé állítása érdekében robbanna ki. Végezetül ne akarjunk magunknak olyan dolgokat vagy háziállatokat, amelyek tartása költséges, különösképpen akkor, amikor csak a másik bosszantása miatt akarjuk megszerezni azokat.

Még akkor se akadékoskodjunk és húzzuk a válás hosszát, ha érzelmileg nem tudtuk lezárni a házastársi kapcsolatot. Igyekezzünk ésszerűek, tisztességesek és méltányosak maradni minden körülmények között.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...