2023.07.20. 12:30:00 6554 217

Fontold meg ezeket, hogy a válás ne vigyen anyagi csődbe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A válás egy érzelmileg rettentően kimerítő időszak, és ez akkor is így van, ha a felek kulturáltan tudják kezelni az ügyet. A lelki és érzelmi rendezéssel párhuzamosan a jelenlegi házastársaknak meg kell állapodniuk az ingóságok és az egyéb anyagiak felosztásáról, ellenkező esetben a bíróság dönthet azok elosztásáról egy hosszadalmasabb válási procedúra során.

Vagyonmegosztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vagyonmegosztás

A valaha közös pénzügyek és az esetleges adósságok kezelése a válás során bonyolult és egyedi helyzetünktől függő kérdés, ezért ajánlott szakértői tanácsot kérni egy pénzügyi tanácsadótól az adott helyzetre vonatkozóan.
Amikor eldőlt, hogy a felek külön folytatják tovább, érdemes konzultálni egy tapasztalt válóperes ügyvéddel, hogy tájékozódhassunk az érvényben lévő jogi előírásokról és segítséget kaphassunk a legjobb megoldás megtalálásában az érdekeink képviseletére, illetve minimalizálhatjuk az esetleges adósságokból eredő kockázatot.

Figyeljünk oda arra, hogy a zavaros érzelmeink ne tereljék el a figyelmünket a pénzügyeinkről a válás ideje alatt. Fontos, hogy próbáljunk megegyezésre jutni a házastársunkkal a kiadások kezeléséről, és rendszeresen tájékoztassuk egymást az anyagi ügyekről, akkor is, amikor esetleg már külön élünk.

A békés válás anyagilag a legkifizetőbb, mivel az érzelmek nem állnak útjába az ésszerű döntéseknek. A tárgyalások előtt hagyjuk lecsillapodni magunkat a mihamarabbi megegyezés érdekében. Ezen túljutnunk akkor lesz könnyebb, ha lezárandó feladatként gondolunk rá.
Csökkentheti a díjakat, ha az anyagokat a kért formátumban szolgáltatja, csoportosítja a dokumentumokat ahelyett, hogy részenként küldené el, és először egy jogi asszisztensnek vagy ügyintézőnek küldene kérdéseket, mert alacsonyabb óradíjat számítanak fel.

Végtelenül fontos, hogy a közös(en nevelt) gyerekek, mivél kevésbé sérüljenek a válás során, és semmiképpen se menjünk bele olyan pénzügyi háborúba, amelyik a gyerekek magunk mellé állítása érdekében robbanna ki. Végezetül ne akarjunk magunknak olyan dolgokat vagy háziállatokat, amelyek tartása költséges, különösképpen akkor, amikor csak a másik bosszantása miatt akarjuk megszerezni azokat.

Még akkor se akadékoskodjunk és húzzuk a válás hosszát, ha érzelmileg nem tudtuk lezárni a házastársi kapcsolatot. Igyekezzünk ésszerűek, tisztességesek és méltányosak maradni minden körülmények között.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.