2021.08.25. 12:15:00 7646 218

Fogadj örökbe 2 - Így készülj fel, ha macskát választanál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy egy nyivákoló kis lénnyel oszd meg ezentúl az életed, tudd, hogy ezzel nem vagy egyedül. Sőt, egy macska nem macska, ők társaságban nagyon jól el vannak még lakásban is!

Macska az üvegasztalon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macska az üvegasztalon

Macska örökbefogadásakor még leleményesebb eszközökkel kell felkészülni a nevelésre, mint ahogy azt egy kutya esetében tennénk. A többnyire öntörvényű kis állatok azonban sok dorombolással hálálják meg törődésünket - már amikor ahhoz van kedvük.

Gondold át az életmódod!

Az etetés, a takarítás és a játékidő is konfliktusok forrása lehet, ha nincsenek leosztva a családtagok között a feladatok - amihez aztán tartani is kell magunkat. Az aktív cicák életmódjához passzol jobban az időbeosztásod, vagy vállalj inkább egy idősebb, nyugodtabb macskát?

Gyűjtsd össze a potenciális menhelyek listáját!

Egy kis háttérkutatás a helyi és a közösségi médiában elengedhetetlen lesz a jó hátterű cica megtalálásához. Az etikus forrásból származó, garantáltan egészséges állatot csak olyan helyről választhatók ki, ahol jól bánnak velük. Néha érdemes hagyni, hogy az állat válasszon ki minket gazdájának.

Macskabiztos lakás a szükséges felszereléssel

A macska életterének előkészítése fontos része a folyamatnak: A nem rögzített bútorok, a kilógó vezetékek és a megrágcsálható növényzet is veszélyt jelenthetnek a kíváncsi állat számára.
A kaparóoszlop, a macska fekhely és a macskamentával tölthető játékok ugyanolyan elengedhetetlen kellékek, mint az eleség és a macska kedvére való alomtálca. A macskák számára a sekélyebb, nagyobb átmérőjű tálkák ajánlottak, hogy ne piszkálja a tál széle az állat érzékeny bajuszát. Ebbe pedig olyan száraztáp való, amely zsír és szénhidráttartalma elenyésző a fehérjéhez képest. A kevés vizet fogyasztó állatok kapjanak gyakrabban nedves eledelt.

Beköltöztetés és további évek

Az új lakóhely megszokásához általában időre és térre van szükségük ezeknek az állatoknak. Ne lepődjünk meg, ha néhány napig nem kíváncsi ránk az új házi kedvencünk. Aztán pedig igyekezzünk rendszeresen megtartani a napi szintű játékos foglalkozást a cicussal, hogy kialakulhasson a kellő kötődés és mindannyian mentálisan frissek maradhassunk.
Az állatorvos elérhetőségét se akkor kezdjük el kideríteni, amikor baj történt. Keressünk megbízható szakembert már a macska kiválasztásakor.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...