2020.07.19. 16:26:53 10794 303

Feng shui: Hozd egyensúlyba magad a legendás 5 állattal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A feng shui 5 eleme után ismerkedjünk meg röviden azzal az öt állattal, amellyel életünk és környezetünk egyensúlya szimbolizálható. Az állatok közül négy az égtájaknak (és az évszakoknak) feleltethető meg, míg az ötödik állat azonban nem kapcsolódik egyetlen égtájhoz sem, hanem a többi állat cselekedeteinek összehangolójaként középen áll.

Feng Shui - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Feng Shui

Képzelj el egy térképet a négy égtájat jelölő nyilakkal, a nyilak eredőjeként pedig középen egy közös pontot. Ebbe a hálóba fogjuk most behelyettesíteni a feng shui iskola úgynevezett mennyei állatait!

Észak – Fekete teknősbéka - Tél

A teknős a víz elemhez kapcsolódik, mégis szimbolizálja a földet is. A páncélja révén védelmet és biztonságot nyújt. A ház vagy a kert/udvar hátsó részébe elhelyezve szerencsét hoz az ott lakóknak, ám arra vigyáznunk kell, hogy a teknős háta mögött valami szilárd dolog legyen!

Dél – Vörös főnix – Nyár

A gyönyörű mesebeli madár a magasból figyelmeztet minket a ránk leselkedő veszélyekre. A mítoszból fakadóan nem meglepő, hogy eleme a tűz. Ahhoz, hogy az energiák megfelelően áramoljanak általa, nyitott térre, illetve olyan homlokzatra van szükség, ami nincs teljesen leárnyékolva. Reményt és gazdagságot is tulajdonítanak neki.

Kelet – Zöld sárkány – Tavasz

A kínai kultúra egyik legmeghatározóbb szimbóluma a jangot testesíti meg. A való világban, a főnixhez hasonlóan, szintén láthatatlan misztikus lény eleme a fa. A bölcsességet és az erőt szimbolizálja. Az épület bal oldalán található polcon vagy tornácon, illetve a kert keleti felében álló fa a legjobb hely számára.

Nyugat – Fehér tigris – Ősz

A jint képviselő, védelmező állat eleme a fém. A bátorságot szimbolizálja; a házban elhelyezett jelképe mindig nagy erejű talizmánnak számít. A nyitott szájú, ugyanakkor nyugodt testtartású tigrisszobrok legjobb helye a dolgozószobában van.

Középpont – Sárga kígyó

A föld elemhez köthető kígyót a másik négy állat védelmezi, ezért helye a lakásban az a virtuális központ lesz, ami köré a többi elhelyezhető lesz. A rendkívül érzékeny állat a feng shui szerint képes összehangolni és irányítani a főnixet, a sárkányt, a teknőst és a tigrist.

Forrás: fengshuinatural.com/en/five-animals.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?