2021.04.16. 13:03:02 7674 215

Felnőtt a gyerek? Tippek a tiniszobához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetes velejárója a tinédzserkornak az intenzív önkifejezési vágy, ami az öltözködésen, frizurán és más feltűnő külsőségeken túl azon is megmutatkozik, hogy milyen szobában érzi otthonosan magát a serdülő gyermek. Jöjjön egy-két praktikus tipp a fiatalok örömére!

Ízléses tini szoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ízléses tini szoba

Az éppen kiforró egyéniségnek tükre az élettere is, és igazán akkor fogja jól érezni magát a tinédzser a szobájában, ha hagyjuk, hogy legalább ésszerű kereteken belül saját ízlésére szabja. Hogy ez ne okozzon (szerintünk sem) túl nagy károkat, kell néhány jó ötlet. A végeredmény pedig még a -már nem gyerekszoba- lakóját is lenyűgözheti majd!

Az alapok

Szinte mindenkinek van egy emlékezetes falszíne, amit ő maga nagyon akart, és jó esetben meg is valósíthatott tinikorában. Még ha utólag nem is tűnik annyira rettentő jó választásnak, sőt, látjuk benne egykori esztétikai érzékünk minden hiányosságát, akkor határozottan a legmenőbb volt. Tök jó, ha ezt az élményt mi is meghagyjuk a gyereknek, de nyugodtan segítsük őt, hogy az általa választott szín melyik árnyalatban lesz tényleg tuti. A sötét (például fekete) színnel azért bánjunk óvatosan, inkább csak egy falszakaszt, vagy a nagyobb kiegészítőket, bútorokat válasszuk feketében, különben könnyedén lehangolt állapotba hozhatja tulajdonosát a helyiség. Legjobb, ha egyébként is törekszünk a semleges színű bútorok kiválasztására, amit mindenféle, az épp aktuális ízlésvilágnak megfelelő kiegészítő varázsolhat személyessé és egyedivé. Ezzel a módszerrel attól sem kell tartanunk, hogy két hét múlva ízlésváltás és minden újra cserére vár majd.

Rajongások tárgyai

Szintén ebben a korszakban éli az ember nagy rajongásait is, de van már stílusosabb, csinosabb módszer a kicelluxozott poszternél! Legyenek könnyen cserélhető képekkel ellátott stílusos képkeretek, vagy az egyik falra teljes magasságban szereljünk mágnesezhető táblát! Mindössze néhány csavar meg egy szépen lefestett lemez és minden kikerülhet, ami csak megtetszik. A táblafestékkel lefestett szakasz szintén egyszerre praktikus és menő. Stílustól függetlenül.

Zárt ajtók mögött

Tinikorban gyakorlatilag a világon minden fontosabb, izgalmasabb és vonzóbb, mint a rendrakás (talán a tanulás a kivétel csak), ebbe nem árt egy kicsit beletörődni. Éppen ezért, ajtós szekrényes, dobozos tárolók, fiókok legyenek inkább a szobában, ne nyitott, polcos helyek, mert ha rend nem is lesz, legalább van hová elrakni könnyen és gyorsan mindent összegyűjtött emléket, tárgyat. Nem árt, ha egy privát szennyestartót és ez szobainast is beállítunk, így, ha nem jut el a fürdőig a szennyesruha, legalább egy helyen lesz és a „lehet, hogy még felveszem” ruhák sem biztos, hogy a széken, ágyon gyűlnek majd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?