2020.09.30. 13:39:48 7266 216

Fehér vagy fehér? Kerüljön a megfelelő árnyalat ebből is a falakra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a közelmúltban festetted ki valamelyik faladat fehér színűre, igazolni tudod, hogy a fehér falfesték megvásárlása nem merül ki annyiban, hogy leemeljük a polcról. Ugyanis ahány gyártó, annyi árnyalata létezik ennek a színnek is! A különböző árnyalatok pedig más és más hangulatot kölcsönöznek a helyiségeknek.

Festés fehérre - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Festés fehérre

Amikor már biztosak vagyunk abban, hogy melyik falainkat szeretnénk „fehérnek” látni, gondolkodjunk el a megfelelő tónuson. A döntésünket alapozzuk a helyiségre legjellemzőbb fényviszonyra! Sok mindent el lehet érni azzal, ha ezt a semleges színt alkalmazzuk a szoba arányaink optikai megváltoztatásához.

Általános tippek fehér falfestékekhez:

A fényárban úszó művészeti alkotások hátteréül remekül működik egy melegebb tónus, mivel a falak még világosabbnak fognak hatni ezáltal.

A falak magasságának látszólagos csökkentéséhez egy „sötétebb”, mélyebb fehér árnyalat javasolt. Ha viszont épp ki szeretnénk hangsúlyozni a helyiség magasságát, akkor fessük a mennyezetet két árnyalattal világosabbra a falaknál.

A legjobb fehér árnyalatot segít kiválasztani a természetes fény

Döntsünk az égtájak alapján!

Északi fekvésű szobák – A zöldes és a szürkés alapú színárnyalatok sötétté és komorrá teszik a szobát, ezek helyett a sárgás és a semlegesebb krémes színeket részesíthetjük előnyben. Így a lehető legtöbb fény fog visszaverődni a falakról.

Délre néző szobák – A fény mennyisége miatt az ilyen szobákra nézve szinte nincs is korlátozás. Választhatunk meleg és hideg hatású fehér árnyalatokat is! A kékesek kis vízparti hatást, míg a pirosas beütésű fehér festékek kifinomult, melegebb érzetet keltenek. Az élénk fehér szín üde megjelenést biztosít, és a legcsodásabb fa bútorokkal lesz a szoba.

Nyugatra néző szobák – Csodálatos, légies érzést kölcsönöznek, mind a mesterséges, mind a természetes fény visszaverésével a fehér falak. Itt még a szürkés árnyalatok is működhetnek! A váltakozó fény pedig a nap kezdetén hűvösebbnek, majd az est eljövetelével egyre melegebbnek fogja mutatni a szobát.

Keleti tájolású szobák – A fények az ilyen helyiségekben kissé kékesnek tűnhetnek, ezért ezt ellensúlyozva a klasszikus fehéret vagy egy kicsit zöldesebb árnyalatú fehér színt fessünk a falakra. A tojáshéj színek pedig szinte megelevenednek a reggeli napfényben!

Forrás: houseandgarden.co.uk/gallery/best-white-paint

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...