2023.09.12. 09:10:00 6590 219

Ezerarcú festészet: Múzeum helyett keresd a filmvásznon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk található világot, néha el kell mennünk egészen a dolgok eredetéig. Sok esetben van ez így, ha a különböző művészeti ágak keretein belül készült alkotások elemzésére adjuk a fejünket. Természetesen az is elég, ha nem akarjuk megérteni az adott műalkotás konkrét üzenetét, mert ettől a művész motivációját még megérthetjük.

Filmforgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filmforgatás

Az életünk során minket ért pozitív vagy negatív élmények feldolgozása egyénenként különbözőképpen nyilvánul meg: Van, aki a sportba temetkezik, van, aki az étkezést hívja segítségül, illetve van, aki kikiabálja. Míg az emberek egy másik csoportjának életét versek, regények vagy dalok kísérik, esetleg festmények, szobrok vagy más műtárgyak kerülnek ki a kezeik közül.

Szerencsére egyre többen kíváncsiak híres (vagy hírhedt) énekesek életére, emiatt sorra készülnek az olyan kasszasikerek, mint az elmúlt években bemutatásra kerülő mozifilmek, pl. Elton John, Elvis Presley, Whitney Houston, Freddie Mercury vagy Amy Winehouse életéről. Azonban más művészeti ágak képviselőiről is megtudhatunk többet éppen ilyen szórakoztató formában.

Festők a filmvásznon

Frida (2002)

A film a valódi ikonná vált mexikói festőnő, Frida Kahlo életének és munkásságának bemutatására fókuszál. A filmben a főszerepet Salma Hayek kapta, akinek zseniális alakítása akkor is a hátán vinné a filmet, ha annak története nem lenne ennyire magával ragadó.

Modigliani (2004)

A film a híres olasz festő és szobrász, Amedeo Modigliani szenvedélyes életét, valamint ezzel együtt az ő művészetét befolyásoló személyes és társadalmi környezetet mutatja be. A tragikusan fiatalon elhunyt művészt Andy García személyesíti meg.

Kijárat az ajándékbolton keresztül (2010)

A Banksy rendezésével készült dokumentumfilmből egyedi megközelítéssel ismerhetjük meg a graffiti művészet és az ebből eredeztethető street art, azaz utcai művészet világát. A film részletesebben Thierry Guetta (Mr. Brainwash) történetével foglalkozik.

Cézanne et moi (2016)

Két felejthetetlen művész egy filmben! A film a híres francia festő, Paul Cézanne és az író Émile Zola barátságát, és annak megromlását követi nyomon. A sors fintora, hogy a másik által temetett férfi végül túléli korábbi barátját.

Loving Vincent (2017)

Alkothatunk-e maradandóbbat annál, hogy életünket a saját magunk által kialakított, egyedi stílusban vigyék filmre? Vincent van Gogh életének minden egyes jelenetet a művész saját festményeinek stílusában animáltak meg ebben a különleges alkotásban.

Forrás: www.youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.