2019.12.23. 16:17:09 7993 269

Ezekkel a virágokkal dekoráld az otthonod télen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tél nem halmoz el minket színes, illatosan pompázó virágokkal, de akad néhány növény, amellyel kihozhatjuk a maximumot az otthonunkból. Sokkal barátságosabb a lakás, ha van benne egy-két zöld növény, ráadás, ha még élénk színeket is találunk. A következő növények egész biztosan remek díszei lesznek az otthonodnak, míg megérkezik a várva várt tavasz!

Amarillisz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Amarillisz

Mikulásvirág

Kihagyhatatlan a sorból, hiszen az egyik legjellegzetesebb cserepes virága a téli hónapoknak. Nem lehet megunni, piros színe mindig vidámságot és ünnepi hangulatot hordoz magával. Számtalan méretben kapható, ráadásul nem túl kényes, mindössze arra kell figyelnünk, hogy ne fázzon meg a hazaúton. Ajándékba is remek választás, ha pedig különlegességre vágysz, választhatsz csillámmal borított verziót egy csinos kaspóban!

Fagyöngy

A szerelmesek idén is számíthatnak a fagyöngy által legalizált csókra – hiszen fagyöngy alatt szabad a csók – de ágait vázába helyezve is behozhatjuk a házba a természetet. Fehér bogyói apró gyöngyökként teszik elegánssá kicsit kusza megjelenésű zöld leveleit.

Tiszafa

Apró piros bogyóinak köszönhetően igazán vidám kis örökzöld, ráadásul rendkívül igénytelen növény. Ennek köszönhetően azokban a háztartásokban is jól mutat, ahol valódi ösztönös-növényelhanyagoló természetű emberek laknak. Tűlevelei és különleges formájú piros bogyói igen szimpatikussá teszik, ám kisgyerekes vagy állatos család inkább mást válasszon, mert a tiszafa rendkívül mérgező.

Magyal

Magyalágakkal is feldobhatjuk a szobát, ugyanakkor teraszra, erkélyre is nagyszerű választás. Dézsában is szuperül érzi magát, a fagynak teljes mértékben ellenáll, izgalmas formájú levelei és piros bogyói pedig feljavítják a hangulatot szürkeségben és hóban egyaránt. A pogány legendák szerint az istenek kedvence volt. Megértjük, valóban meglehetősen jól mutat! ##Karácsonyi kaktusz

Kaktusz lévén, kifejezetten a meleg helyeket kedveli és fényre is szüksége van a megfelelő növekedéshez. Radiátor fölött, az ablakban viszont csodásan érzi magát és ezt meg is hálálja – levelei végén növeszt élénk színű virágokat. Más virágzó kaktuszok is hasonlóan izgalmas virágot növesztenek, színek és formák teljes tárházát nyújtva.

Fenyők

Természetesen a fő ékessége a legtöbb háznak még január hatodikáig a karácsonyfa, de a szobafenyők üde megjelenésükkel nem csak a téli hónapokban, hanem egész évben gyönyörködtetnek. Viszonylag igénytelenek, jól érzik magukat a meleg szobában és megfelelő nedvesség utánpótlással nem hullatják el tűleveleiket sem.

Korallvirág

Rózsaszín, piros, narancssárga, fehér… van bőven választék színek terén. Tökéletes asztaldísz az aprócska színpompás szirmokkal zsúfolt kis cserepes, vidámsága átragad a környezetére is. Ha keveset vagy otthon az ünnepek táján, akkor is jó választás, hiszen locsolni mindig csak akkor szükséges, ha a földje már teljesen kiszáradt.

Amarillisz

A fentiektől eltérően az amarillisz nem bokros, nem aprócska és nem szolid. Egy gyönyörű és hatalmas virágokat hozó karószerű zöld szár, melynek egy jó nagy buci virághagyma szolgáltatja a biztos hátteret a növekedéshez és a pompához. Cserépben egészen sokáig szépek maradnak a virágai, és ha ügyesen bánunk a hagymával, ismét virágzásra bírhatjuk a következő szezonban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...