2020.10.10. 13:31:20 9790 257

Ezek a legjobb fűszer- és gyógynövények nátha ellen A-tól Z-ig! 3/2
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell lemondanunk a friss növényekről az őszi-téli szezonban sem! Teleltesd át a megfázásos nyavalyák ellen hatásos növényekből álló házipatikád, ezt nagyon meg fogják hálálni neked „zöld” barátaid. Ha még nincsen ilyen növényválogatásod, mi segítünk abban, hogy mit szerezz be!

Kakukkfű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kakukkfű

A gyógynövényeket leginkább melengető teák formájában fogyaszthatjuk, míg a fűszernövények inkább az érzékszerveinknek (mondhatni azokon és a hasunkon keresztül) tesznek jót. Hogy bármikor felvehessük a harcot a nátha ellen, csupán a megfelelő növényeket kell magunk köré gyűjteni:

C, Cs – Csipkebogyó

A vadrózsa termése sajnos nem képes túl sokáig tárolni az értékes C-vitamint nyersen, ezért jobb a friss termést azonnal felhasználnunk vagy megfelelő módon szárítanunk. A teát azonban még utóbbi esetben sem szabad forrázni, inkább 5-6 órán keresztül áztassuk a bogyóhúst! Igen, ez a növény kicsit kilóg a sorból, ugyanis kinek lenne elegendő helye beltéren termeszteni? Még jó, hogy a drogériák polcain jó minőségű szárított csipkebogyó is található.

F – Fokhagyma

Vírusölő alapfűszerünk nemcsak ételek ízesítésekor használható. Egy-egy mézbe mártott gerezd elfogyasztása jót tehet az immunrendszerünknek és a szívünknek is. (Van, akinek a gyomra nem bírja!) Alkoholos tinktúra is készíthető belőle – akár vörös- és medvehagymával kiegészítve azt. Téli tárolásakor könnyen vagyunk, nem igaz? Felhasználásukig tedd száraz és hűvös helyre a fokhagymafejeket!

K – Kakukkfű

Görcsoldás és köhögéscsillapítás mellett illatos és frissítő fürdő készíthető belőle. A kakukkfű szárított leveléből készült gyógytea erősítheti immunrendszerünket, fertőtlenítő hatású és javíthat a vérkeringésünkön is. Napigényes növény, amelyet minimum 7-8 cm magasnak meg kell hagynunk minden metszés során! Akkor öntözzük meg alaposan, ha a földjének felső rétege kissé már kiszáradt.

Körömvirág

Már a középkorban is csodanövénynek számított közismert regeneráló hatása miatt. Langyos teája lázcsillapításra és a toroknyálkahártya gyulladására nyújthat megoldást. Homokos talajba vagy általános virágföldbe ültetve sem túl vízigényes, habár virágzásakor kéthetente igényli a tápoldatozást.

Az első részt itt olvashatod>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...