2021.10.26. 09:15:00 6758 219

Ez az üvegkerámia gáztűzhely tisztításának helyes módja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kerámia gáztűzhely a modern konyhák jól bevált, általánosan elterjedt berendezése, mivel számos olyan hasznos tulajdonsággal rendelkezik, amely megkönnyíti a főzést. Azonban, hogy az eredendően elegáns stílusuk sokáig érvényesülni tudjon, a leégett lerakódásoknak semmiképpen se adjunk teret!

Kerámia főzőlap tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerámia főzőlap tisztítása

Az elektromos tűzhelyek és az indukciós főzőlapok tulajdonosai számára elszomorító látvány főzés után a gáztűzhely zsírral vagy odaégett egyéb élelmiszerrel szennyezett felülete. Persze néha annyira elfoglaltak vagyunk, hogy másnapra hagyjuk a vacsora utáni romeltakarítást, pedig azon melegében még a szennyeződés is könnyebben lejönne.

Hogyan tarthatjuk tisztán az üveg főzőlapot?

A trükk egyszerű: Ne engedd rászáradni és ráégni az étel foltokat! A rendetlenség megelőzésével több időt takaríthatsz meg. Még az apró olajcseppek is felhalmozódnak az idő múlásával, és sokkal nehezebben vakarhatók le, ezért elengedhetetlen, hogy minden használat után nedves szivaccsal töröljük le a tűzhelyet.

Hogyan tisztíthatjuk meg a kevésbé szennyezett üvegkerámiát?

A hagyományos univerzális és ammónia tartalmú üvegtisztítók csíkokat hagyhatnak maguk után, ezért válasszunk kifejezetten kerámia főzőlapra kifejlesztett szereket és a törlőkendő segítségével töröljük át a felületet. Ha ilyen éppen nincs kéznél, használjuk a jól bevált ecetet. Ezután öblítsük le és töröljük szárazra az üveget puha ruhával vagy papír törlőkendővel.

Hogyan lehet letisztítani az üveg főzőlapról a makacs lerakódásokat?

Ha kissé elhanyagoltuk a napi szintű takarítást, használjunk speciális krémet vagy pasztát. Ezekben a formulákban ugyanis olyan gyengéd csiszolóanyagok vannak, amelyek karc nélkül segítenek fellazítani a makacs maradványokat. Körkörös mozdulatokkal vigyük fel a kihűlt/hideg főzőlap szennyeződéseire és óvatosan szedjük le vele azokat.

Ezután nagyon fontos, hogy teljesen távolítsuk el a tisztítószer maradványait is, különben nem csak ráéghet, de meg is zavarhatja a főzőlap teljesítményét.

Alternatív megoldásként szórjunk egy kis szódabikarbónát vagy nem súroló hatású tisztítószert a makacs szennyeződésekre, és nedves ruhával óvatosan dörzsöljük le onnan azokat. A legvégső esetben egy-egy penge is előkerülhet a művelethez. Végezetül ne felejtsük az alapos öblítést és a szárazra törlést sem.

Forrás:www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...