2016.07.11. 08:33:45 6459 136

EURO-2016 - Portugália hosszabbításban győzött a döntőben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A portugál labdarúgó-válogatott Eder hosszabbításban szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a házigazda francia csapatot a 15. labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

A győztes portugál válogatott játékosai |  MTI Fotó: Illyés Tibor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A győztes portugál válogatott játékosai | MTI Fotó: Illyés Tibor

A portugálok sikerének értékét növeli, hogy Cristiano Ronaldót a 25. percben sérülés miatt le kellett cserélnie Fernando Santos szövetségi kapitánynak, akinek irányításával tétmeccsen még nem kapott ki az együttes.

A Saint-Denis-ben rendezett fináléban a Lille csereként beállt csatára a 109. percben szerezte a győztes gólt, amellyel Portugália először hódította el az Európa-bajnoknak járó Henri Delaunay Kupát. Egyetlen korábbi döntőjében, 2004-ben házigazdaként nagy meglepetésre kikapott Görögországtól.

A franciák harmadik diadalukkal utolérhették volna az élen a spanyol és a német válogatottat, illetve másodszor fordult elő, hogy a hazai csapat a döntőben veszített.

A portugálok csoportharmadikként jutottak tovább a magyarok által megnyert F jelű négyesből.

Eredmény, döntő:

Portugália-Franciaország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)

Saint-Denis, Stade de France, 75 868 néző, v.: Mark Clattenburg (angol)

gólszerző: Eder (109.)

sárga lap: Cédric Soares (34.), Joao Mario (62.), Guerreiro (95.), W. Carvalho (98.), illetve Umtiti (80.), Matuidi (97.), Koscielny (107.), Pogba (115.)

Portugália:

Rui Patricio - Cédric Soares, José Fonte, Pepe, Guerreiro - W. Carvalho - Joao Mario, Adrien Silva (Moutinho, 66.), Sanches (Eder, 79.) - Nani, Cristiano Ronaldo (Quaresma, 25.)

Franciaország:

Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko (Martial, 110.), Griezmann, Payet (Coman, 58.) - Giroud (Gignac, 78.)

I. félidő:

  1. perc: Payet ívelt középre, ahol Griezmann fejelt kapura 10 méterről, de Rui Patricio bravúrral védte a jobb felső sarokba tartó labdát.

II. félidő:

  1. perc: a pár perce becserélt Coman bal oldali beadását követően Griezmann 5 méterről alig pár centivel fejelt a keresztléc fölé.

90+2. perc: Gignac kapott labdát a 16-os bal oldalán, egy szép csellel "elfektette" Pepét, majd az ötös sarkáról leadott lövése után a jobb kapufán csattant a labda.

Hosszabbítás:

  1. perc: Guerreiro 23 méteres szabadrúgásából a keresztlécet találta telibe.

  2. perc: Eder lerázta a védőjét, miközben befelé húzott, majd 22 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...