2019.05.07. 17:51:31 10405 279

Előzd meg az őszülést – Megsúgjuk, hogyan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg a férfiaknál sármos és szexi tud lenni, ha elkezd deresedni a halánték, a nőknek sajnos csak bosszúság. Van, aki még a húszas évei elején találkozik az első ősz hajszálaival, van, aki a harmincas évei közepén jár már, amikor megcsillan a fény az első ezüst szálon a tükörben. De bárhol is tartsunk korban, egy biztos: nem örülünk neki.

Ősz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősz haj

Természetesen az idő múlását nem akadályozhatjuk meg, azonban az őszülést folyamatát késleltethetjük, lassíthatjuk egy-két apró trükkel.

Egyél a hajszínedért!

A hajhagymákban csökken a melanin pigment mennyisége, ez az oka az szürkülésnek. Mit együnk, hogy ez minél inkább kitolódjon? Vasban gazdag ételek jót fognak tenni. Spenót, kacsamáj, tökmag és pisztácia például, vastartalmának köszönhetően lassítja a melanin szint csökkenését így a hajszíned meghálálja a fogyasztásukat. A dió, halak és a brokkoli szintén tartalmaz az ezüst hajszálak ellen hatásos összetevőket; előbbiek omega3 zsírsavakat és rezet, utóbbi pedig a szükséges folsavat biztosítja a szervezetednek. Ráadásul ezek az ízletes ennivalók sok más szempontból is nagyon egészségesek!

Kend a hajadra!

Az egres rendkívül jó hatását úgy használhatod ki leginkább, ha néhány szemet megaszalsz, majd valamilyen jótékony olajba (például argán- vagy ricinusolajba) keverve összezúzod. Ha kész a pép átmasszírozod vele a fejbőröd pakolásként és máris tettél egy lépést a fiatalos külsőd megőrzéséért!

Megint a stressz…

Már szinte irritáló, hogy bármi negatív dologról legyen is szó, az okokat keresve előkerül a stressz is. Sajnos az őszülés esetén sincs ez másként; akik nagy nyomás alatt, feszültségben élik az életüket, hamarabb őszülnek. Szánj időt a rendszeres ellazulásra, meditálj, vagy teázz reggelente a teraszon...

…és ha már tea...

Erősre főzött fekete teát sóval összekeverve olyan elegyet kaphatsz, amely nagyszerű fejbőr radírként szolgál, miközben értékes hatóanyagokkal segít, hogy a melanin termelődés minél később kezdjen lassulni. A fejbőr masszázs és radírozás önmagában is áldásos hatású. A sószemcsék radírozó hatásának köszönhetően megszabadulunk az elhalt hámsejtektől, a fejbőrünk több oxigénhez jut, masszírozástól pedig a helyi vérkeringés is fokozódik, egészségesebbé téve a hajunkat!

Még egy érv a cigi ellen!

A dohányzás kifejezetten meggyorsítja az ősz hajszálak elszaporodását, de már azt is kimutatták, hogy kifejezetten felerősíti a 30 éves kor alatti őszülés valószínűségét. Ha most megvontad a vállad, hogy most már úgyis mindegy, akkor van még egy rossz hírünk: a cigi ráadásul az ősz hajszálak sárgára színeződéséhez is vezethet.

Hajad téped a témától?

Pedig, ha már ott van, nem jó ötlet kitépni! Egyrészt azért, mert színük és sprődebb állaguk ellenére tökéletesen egészséges hajszálak. Másrészről azért, mert sziszifuszi munkát végzel; az ősz hajszál helyébe mindig ősz szál nő majd vissza. Ha nagyon zavar inkább tépj fel egy hajfestékes dobozt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...