2021.08.04. 12:15:00 8358 236

Elnyűtt kerti bútorok? Így adj "ráncfelvarrást" nekik!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szikrázó napsütés, szél és eső, ezek jutnak hosszú éveken át a nyári időszakban kültéren használt (és tárolt) kerti bútorjainknak. Az asztalokra, székekre és napozóágyak felületébe ülepedett szennyeződést időnként el kell tüntetnünk: Kövesd rehabilitációs tippjeinket ehhez!

Tisztuló kerti bútor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tisztuló kerti bútor

A különböző anyagból készült kerti alkalmatosságok eltérő tisztító és helyreállító műveleteket és tisztítószereket igényelnek. Ha kissé kimaradtak a karbantartó mozzanatok, akkor is lehet még menthető a dolog, de a kerti bútorokat is jobb rendszeres időközönként ápolni, hogy ne menjenek tönkre idő előtt.

Fém bútorok

Egy vödör szappanos vízzel és egy erős drótkefével felszerelkezve máris elkezdhetjük a tisztítást. Az üveg betéteket természetesen inkább a jól bevált üvegtisztítónkkal takarítsuk le a kefe helyett! A mikroszálas tisztítókendők is jó szolgálatot fognak tenni nekünk. Hogy hosszabb ideig élvezhessük a tiszta kerti szettet, egy vékony réteg autó viasz is felvihető a fémre, ezáltal a szennyeződések nem tudnak majd olyan erősen megtapadni rajta.

Műgyanta bútorok

Ez az egyik legegyszerűbben karban tartható verzió: Mossuk le a felületet tisztítószeres vízzel, a makacs foltokat pedig habszivacs használatával próbáljuk meg eltávolítani, hogy ne keletkezzenek (további) karcok a bútorzaton. Öntsük le a megmaradt vizet a székek ülő felületéről, ha az nem teljesen sík.

Fából készült bútorok

A viharvert fa anyag nem csupán tisztítást igényel, hanem egyéb ápolást is, így ezek karbantartása okozza a legnagyobb kihívást. Amennyiben sem időd, sem lehetőséged, hogy egyenként vásárold meg az ehhez szükséges szereket, válassz egy teljes csomag kerti bútor restauráló készletet. A helyreállítás mozzanatai a következők:

  1. Lekefélés - Jobb merev sörtés kefével megpróbálni eltávolítani a törmelékeket.

  2. Tisztítás - Speciális tisztítószert és szükség szerint ecsetet is használhatunk, de ne féljünk megismételni annyiszor a folyamatot, ahányszor a teljes tisztításhoz kell.

  3. Fényezés - Miután leöblítettük a kezelendő felületet tiszta vízzel is, hagyjuk teljesen megszáradni, csak utána próbáljuk meg feljavítani a bútor színét.

  4. Kondicionálás - Talán az olaj állagú szerek a legoptimálisabbak ehhez a folyamathoz, ezeket szálirányban felkenve kell alkalmaznunk.

Az időjárás viszontagságaitól úgy védhetjük a kerti bútorainkat, ha szezonon kívül beltéren tároljuk, de legalább takarjuk le, hogy megelőzzük a felületük foltosodását.

A párnákat és azok huzatát ugyancsak ajánlott kitisztítani a nyári időszak előtt, közben és után is. Csapadékos időben ne legyünk rest bevinni a párnákat az eső elől, így nem ér kellemetlen meglepetés minket, ha az újbóli napsütést élvezni akarván belehuppanunk az egyik kerti székünkbe.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...