2016.06.07. 13:18:19 8365 317

Éljen a roppanós cseresznye! – Kártevők nélkül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg tavasszal illatos, apró virágaiban gyönyörködhetünk, addig nyáron finom gyümölcséből csemegézhetünk. Ő a finom cseresznye, aminek a nagy többség nem bír ellenállni. Mert édes, mert ropogós, és mert isteni. Sajnos, némelyik kártevő is nagy rajongója a nagy, piros bogyóknak.

Cseresznye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cseresznye

Ha megakadályozni nem is tudjuk mindig a betegségek kialakulását, kártevők megjelenését, továbbterjedésünk ellen tehetünk.

Kártékony apróságok

Az apró, ám annál nagyobb kárt okozó levéltetvek a levelek kiszívásával előidézik annak kiszáradását, teljes összepöndörödését, így a növény pusztulását. Amit tehetünk ellene, hogy a lehullott, elszáradt leveleket azonnal eltávolítjuk a fa közeléből.

A gomba itt is okozhat bajt

Mind a meggy, mind a cseresznye esetében okozhat gondot a gyümölcsök gombás betegsége. Ez egy olyan fertőzés, mely a virágon keresztül is bejuthat a fába és károsíthatja a virágokat, leveleket egyaránt. Továbbá a hajtásokat sem kíméli. Ha már a gyümölcsöt is elérte, fehér penészréteg jelenik meg rajta és lehullik a talajra, ha szerencsénk van. Onnan aztán érdemes minél előbb összekapkodni, hogy ne terjedjen tovább a baj.

Forrás: gartentipps.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...