2021.08.24. 11:30:00 7248 174

Éleszd fel a tüzet! Tippek, hogy újra vonzónak érezhesd magadat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Furcsának tűnhet a szemünkben az, hogy miért is kellene a saját szemünkben is kívánatosnak éreznünk magunkat, és valóban lehetnek égetőbb problémáink is az életünkben, de egy egészséges párkapcsolat fenntartásához ez is elengedhetetlen kérdés.

Csók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csók

Az elmúlt évek stresszes vagy egyenesen traumatikus fejleményei bizony rányomták a bélyeget életvitelünkre és az önmagunkkal fennálló viszonyra is. Hogy újra fel tudjuk eleveníteni a kapcsolatot a saját testünkkel (és lelkünkkel) el kellene engednünk bizonyos félelmeket. Az érzékiség és a szexualitás elfogadása a szakemberek szerint is a járvány időszak előtti időkre emlékeztet.

6 tipp terapeutáktól, hogy szexibbnek érezhesd magad

1. Mérd fel a szexuális energiád eredeti szintjét!

Ahhoz, hogy megtudjuk, mennyit vesztettünk a belső tüzünkből, meg kell határoznunk, mekkora volt bennünk egyáltalán ez az érzés. Az érzések és a szexuális vágy nagyon sokrétűek és egyediek mindannyiunknál. Ha a zavaró tényezők elhárultak, fogalmazzunk meg ésszerű elvárásokat magunk felé. Egy-egy könyvet is elolvashatunk a szexualitásunk felélesztéséhez.

2. Szánj időt a testi örömökre!

A szexuális örömszerzés az élet része kell legyen akkor is, ha a külvilágban zavar áll fenn. Pláne, ha ez az ellenállóképességünk fenntartásához is ilyen mértékben járul hozzá!

3. Ismerd fel a változásokat!

Ne állítsuk magasabb szintre nosztalgikus emlékeinket a hajdani valónkról, hiszen az események hatására természetesen változnak a testi és a lelki igényeink is. A szervezet kortizon és az adrenalin szintje nagy hatással lehet a libidóra, ezért javasolt lenyugtatni magunkat. (A jóga és a légzőgyakorlatok most is segítségünkre siethetnek.) Utána pedig tegyük fel magunknak a saját szexualitásunkhoz fűződő, feltáró kérdéseket.

4. Kalandozz!

Amennyiben nem igazán tudod, hogy mi kell vágyaid meghatározásához, fedezd fel azokat! Már a romantikus környezet - gyertyagyújtás, érzéki illat fújása az ágyneműre - is segíthet felkelteni az érzékeinket. A tv-t is száműzheted a hálóból! Esetleg buja növényzettel helyettesítve.

5. Viselj otthon szexisebb ruhákat!

A viseltes szabadidőnadrág nem biztos, hogy a legjobb öltözék ahhoz, hogy érzékibben érezd magad. Természetesen nem arra akarunk biztatni, hogy mindig fehérneműben közlekedj otthon, de sokat számít, hogy olyan ruhákat viselj, amiben kívánatosabbnak és jól érzed magad.

6. Tegyél arról, hogy fizikailag is vonzóbb lehess!

Hiába a belső indíttatás, nem érzed magad így sem szexisebbnek? Ha a tükörkép a gátló tényező - sokunkra szaladt fel némi “karantén háj” -, nosza végképp itt az ideje az alakformáló tornának! Ne feledd, a mozgás a szexuális kedv növekedéséhez is elősegíthet :-)

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...