2021.06.10. 08:30:42 8502 249

Ehet a tányéromból? Ezeket a falatokat nyugodt szívvel adhatod kutyusodnak is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kedves kisállataink előszeretettel kunyerálnak a tányérunkból akár minden étkezés alkalmával. És persze a következetes nevelést olykor meglágyítja a „soha sem ettem még semmit, könyörülj rajtam” kutyatekintet. Ám korántsem mindegy, hogy mit adunk ilyenkor kutyusunknak az általunk oly’ finomnak ítélt ételünkből!

Kutya az asztalnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya az asztalnál

Bár a múlt században a kutya néhány háztartásban megfelelt egy kisméretű konyhamalacnak, és bőségesen jól lakott a családi vacsora maradékából, ám mára ennél jóval többet tudunk az ebek emésztéséről és arról, hogy mi az, amivel rövidebb vagy hosszabb távon nem teszünk jót nekik. A következő ételeket azonban nyugodtan megoszthatjuk a kutyánkkal!

Egy jó erőleves

Nem csak hogy eheti, de kifejezetten jót is teszünk kutyánkkal - például gyomorbajok esetén- egy kis csontlevessel. Csont nélkül! Hiszen a csontoknál mindig fennáll a bélelzáródás és szúrt, hasított bél- és gyomorsérülések esélye, a „törhetetlennek” gondolt csontoknál pedig a nyelőcsőben elakadás szokott gondot okozni. A csontleves azonban ízletes és ártalmatlan a házi kedvencünknek! Ha még finomabb falatokkal kedveskednénk, egy kis csont nélküli csirkehúst is főzzünk bele. Az alacsony só és zsírtartalomra nem árt azonban odafigyelni!

A tök az tök jó!

Például, ha kutyusunknak székrekedése van, amíg nem igényel komolyabb beavatkozást, próbálkozhatunk a tökfélékkel. Mivel van némi hashajtó hatása, így természetesen csak mértékkel, de fogyaszthatják!

Répa, akkor is, ha nem nyuszinak lesz!

Nyersen és párolva, akár egészséges jutalomfalatként is egyaránt adhatjuk a kutyánknak. Kicsi vagy nagyon hevesen étkező kutyusnak inkább párolva adjuk a répát apró kockákra vágva, így elkerülhetjük, hogy félrenyelje a nagy sietségben.

Zöldbabot a kölyöknek, spenótot az öregnek!

Annyi hasznos, a fejlődést támogató összetevőt tartalmaz a zöldbab, hogy felsorolni is hosszú: K-vitamin, folsav, magnézium, A- és C-vitamin, omega3 zsírsav, rostok, kálium, kalcium is van benne, nem is kevés! Kiskutyáknak emiatt kifejezetten javasolt a zöldbab bevezetése az étrendbe, só és ízesítő nélkül. Hasonlóan a zöldbabhoz, a spenót is igen hasznos! Persze ne csináljunk Popeye-t a kutyánkból spenót diétával, ám magas antioxidáns, K-vitamin és vastartalmát kihasználva segíthetjük idősebb kutyánk immunrendszerének működését és még egy kis extra energiát is kap belőle!

Gyümölcsök

A görögdinnye alacsony kalóriatartalma miatt kimondottan alkalmas a kutyáink vitamin és ásványianyag feltöltésére, ráadásul szinte minden kutyus szívesen fogyasztja. A-, B-, C- vitamin és kálium tartalma mellett nyáron ideális hűsítő, vízpótló!

Forrás: divany

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...