2015.09.16. 19:51:18 7849 132

Egyszerű smink-trükkök, amiket ismerned kell!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretünk új praktikákkal megismerkedni és gazdagítani velük eszköztárunkat. Nincs ez másként a make-uppal sem. Akár rendszeres, akár alkalmi sminkelő vagy (Jelen.), ezekkel a trükkökkel még szebb lesz a végeredmény.

Smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Smink

1. Hibátlan ajkak minden alkalommal.

Végy a rúzsoddal azonos színű szájceruzát, és húzz egy X-et a felső ajakra úgy, hogy az X felső szára az ajakcsúcsoktól induljon. Ezután az X közepétől indítsd a rúzsozás. Ezzel a módszerrel tökéletes íve lesz az ajkadnak, és az ajakcsúcsoknál sem maszatolódik majd el a rúzs, nem futsz ki a kontúrvonalból, de nem is lesz kihúzva a szád. Szuper, nem?

2. Füstös szem egyszerűbben

Fogj egy szemceruzát, rajzolj a szemhéjad sarkára egy két csíkot négyzetrács formájában, majd maszatold el. Már kész is. Esetleg a szem belső sarkába felvihetsz egy világosszürke árnyalatot, de csak egy keveset, s ezt is dolgozd el, ne maradjanak éles szélek.

3. Krémes szemhéjfesték

A szemceruzából gyorsan krémes állagú szemhéjtust varázsolhatsz, ha egy másodpercre odatartod a tűzbe. Utána 15 másodpercig várj, hadd hűljön a ceruza hegye, s már használhatod is. Könnyebb lesz felvinni a festéket és divatosabb hatást érhetsz el.

Cikkajánló: Szemhéjtus - Használd úgy, mint egy profi

4. Használj kanalat a szempillaspirál felvitelekor

Fogj egy evőkanalat és helyezd a felső szemhéjadhoz, miközben a szempilla spirált alkalmazod. Ezzel a módszerrel nem fog a szempillaspirál a szemhéjra kenődni, így megkíméled magad némi bosszúságtól.

5. Ha beszárad a szempillafesték

Először is, csak három hónapig használj egy szempillafestéket, mert azon túl megnő a fertőzésveszély. De ha a három hónap alatt beszáradna a festék, cseppents bele egy-két csepp kontaktlencse folyadékot, és újra használható lesz.

6. Hova kerüljön a pirosító?

Az arcpírnak az arccsontodon a helye, hogy jól meg tudd határozni az irányt, fogj egy ceruzát és tartsd közvetlenül az arccsontod alá, a kis bemélyedéshez. Ide vidd fel a pirosítót, abba az irányba, amit láttál.

Nézd meg ezt a cikket is: 10 szépségbaki, amin röhögni fogsz!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...