2017.06.27. 12:42:01 16072 306

Egyszerű kerti mécses némi madzagból és befőttesüvegből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyár, akkor nem tartózkodhatunk eleget a kertben. Megfigyeltem, ha esténként kint üldögélek a napi fáradt gőzt leeresztve, mindig gyújtok mécses, lámpást, vagy kapcsolok fényfüzért, bármit, ami otthonossá teszi a pihenőbirodalmamat. Most egy rendkívül egyszerű, fára, bokorra, bármire akasztható mécsestartó készítését írom le.

Mécsestartó készítése a teraszra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mécsestartó készítése a teraszra

Akasztó nélkül is használható természetesen, ez a fantáziánkra és a lehetőségeinkre van bízva, milyet gyártunk.

Amire szükségünk van:

Mécsestartó készítése a teraszraMécsestartó készítése a teraszra
  • használt befőttesüvegek, akár különböző formájúak, méretűek is lehetnek
  • natúr kötöző zsineg, spárga
  • ragasztópisztoly
  • olló

A lépések:

Miután mindent összekészítettünk, és a ragasztópisztolyt beizzítottuk, a zsinegből levágunk egy akkora méretű darabot, amekkora akasztót szeretnénk a mécsestartónknak.

A ragasztópisztollyal a befőttesüveg szájának egyik oldalára rögzítjük a madzag egyik végét, az üveg – illetve az üveg szájának – átellenes pontjára pedig a másik végét.

Abból a pontból, ahonnan a zsinórt szeretnénk tekerni az üveg szája körül, húzunk egy csíkot a ragasztóból, majd kezdjük beletekerni a madzagot, amit folyamatosan tekerünk le a gombolyagról. Fontos, hogy az akasztó kivételével ne vágjunk darabokat a zsinórgombolyagunkból.

Mivel szorosan tekerjük, nem szükséges folyamatos ragasztócsíkokat tenni az üvegre, helyenként „fogassuk” meg a ragasztóval a spárgát.

Amikor elérünk vele az üveg tetejére, szépen dolgozzuk el az üveg szájánál lévő madzagot, vágjuk le, és ragasszuk le a végét. Tádám: készen is vagyunk.

Mécsestartó készítése a teraszraMécsestartó készítése a teraszra
Mécsestartó készítése a teraszraMécsestartó készítése a teraszra
Mécsestartó készítése a teraszraMécsestartó készítése a teraszra

Bárhova akasztható, elképesztően hamar legyártható, és kifejezetten dekoratív, főleg akkor, ha többet készítünk és akasztunk fára. Ha magasabb az üvegünk, tehetünk bele egy kis vizet is, így a mécsesek úszómécsesek lesznek. Nagyon feldobja a kert hangulatát, és nem utolsósorban a miénket is, ami egy fárasztó nap után óriási fegyvertény.

Jó munkát és kellemes lazítást!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában