2014.07.20. 18:00:00 4331 21

Egy kis humor a Karinthy-gyűrűs Szomszédnénitől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Először kapták meg erdélyiek a magyak humoristáknak szóló egyik legnagyobb elismerést, a Karinthy-gyűrűt. A Dumaszínházból már ismert Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, a Szomszédnéni Produkciós Iroda alapítótagjai és nevettetői. Ha eddig még nem hallottál volna róluk, ismerd meg őket pár szórakoztató videó keretében.

Humoristák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Humoristák

A stand up műfajt képviselő Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs 2001-ben hozták létre a társulatot Kolozsváron. Tagjai a Dumaszínháznak, valamint ötletgazdái és szervezői a régió legnagyobb humorrendezvényének, az Erdélyi Humorfesztiválnak.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda a Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő munkájáért részesült az elismerésben. A 40. alkalommal odaítélt díjat először vehették át külhoni magyar humoristák. A Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagjának Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója adta át a díjat.

Bálint Ferenc a díjátadón az MTI-nek elmondta: fontos számukra minden elismerés. Noha a humoristákat minden este megtapsolják és nevetnek a poénjaikon, a Karinthy-gyűrű a legnagyobb szakmai díj és jó érzés, hogy munkásságukért a kollégák is értékelik őket.

Tóth Szabolcs is arról beszélt, hogy milyen fontos számukra a Karinthy-díj, hiszen minden humorista előtt ott van ez a cél is Magyarországon, ha szakmai elismerésre vágyik. Mint fogalmazott: a díj olyan, mint egy államvizsga, azt jelenti, hogy helye van a humoristák között, továbbra is dolgoznia kell, de ezután könnyebben ír majd, mert elismerték munkásságát. Terveikről elmondta: minél több műfajban szeretnének előadásokat készíteni, például a jövőben a Jurányiban készül egyéni estre, mozgással, pantomimmel ötvözve produkcióját.

Szomszédnéni: Teambuilding a tanyán

Szomszédnéni: A viccmesélés 7 szabálya

Szomszédnéni: 5 váratlan fordulat a szappanoperákban

Szomszédnéni: Mit jelentenek a párkereső hirdetések?

Forrás: VS.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...