2020.03.13. 09:28:09 8350 247

Egy jó kezdeményezés: Segítenének a cseh orvosi karok hallgatói
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Segítséget ajánlottak fel a kórházaknak a csehországi egyetemek orvosi karainak hallgatói, akik a közösségi hálózaton keresztül szerveződtek csoportba. A néhány napja szerveződő csoportnak pénteken reggel már majdnem kétezer tagja volt - közölte Tomás Sychra, a prágai Károly Egyetem orvosi kara diák önkormányzatának vezetője, a segítségnyújtás egyik kezdeményezője újságírókkal.

Vírus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vírus

"A Facebookon egy csoportot hoztunk létre, amelybe azok a diákok jelentkezhetnek, akik készek segíteni a kórházaknak. Eredetileg csak Prágára gondoltunk, de gyorsan országos megmozdulás lett belőle" - magyarázta Sychra. "A prágai egyetemi kórházzal már meg is állapodtunk az együttműködésben" - tette hozzá.

Az érdeklődők egy kérdőívet töltenek ki, amelyből kiderül, milyen szakra járnak, és hol és miben tudnának segíteni a kórháznak. A regionális csoportok azután kapcsolatba lépnek a helyi kórházakkal, és megállapodnak az együttműködésben.

"Megelőző intézkedésről van szó. Amennyiben válságosra fordulna a helyzet, készek vagyunk munkába lépni. Nem arról van szó, hogy helyettesítenénk az orvosokat, de miután már van bizonyos szakképzettségünk, segíteni akarunk" - fejtette ki Tomás Sychra.

A cseh egészségügy normális helyzetben is munkaerő hiánnyal küzd, a hivatalos adatok szerint mintegy kétezer ember hiányzik. A koronavírussal kapcsolatos intézkedések következtében több helyen problémák keletkeztek, például az iskolabezárások miatt a gyermekes nővéreknek sok esetben otthon kellene maradniuk. A diákok a kórházi kisegítések mellett ezért elvállalnák a gyermekek őrzését is.

A kórházak minden esetben megfelelő munkavállalási szerződést kötnek a diákokkal.

Csehországban péntek reggel 117 fertőzöttet tartottak nyilván - közölte az egészségügyi tárca honlapján.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...