2019.02.11. 18:10:02 14980 420

Égetett tésztás fánk egyszerűen - kanalazzuk, sütjük, megesszük!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fánk megannyi formát ölthet, de a legegyszerűbb, ha egy kanállal beleszaggathatjuk az olajba. Ezzel az égetett tésztával pedig igazán finom végeredményt érhetünk el!

Fánk égetett tésztával | forrás: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fánk égetett tésztával | forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Kanalas fánk, égetett tésztával - Recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 8 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez

A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük forráspontig.

Amikor már forr, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd mérsékeljük a hőfokot, és pár percig kevergetve addig pirítsuk míg elválik az edény falától. (ezalatt az idő alatt teljesen elválik az edény falától, de nem ég meg a tészta)

Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk pár percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverjük simára a tésztát. Egy csomómentes, sima masszát kell hogy kapjunk.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd egy kiskanál segítségével szaggassunk bele kisebb halmokat a tésztából. Sütés közben a tészta kb. a kétszeresére nő, így csak pár darabot szaggassunk bele. (a kanalat mártsuk bele a meleg olajba, akkor nem ragad majd rá a tészta)

Sütés közben többször fordítsuk át a tésztát, hogy egyenletesen süljön. (az első adagot nagyobb lángon süssük, majd mérsékeljük a hőfokot, és a maradék tésztát már úgy süssük ki, nehogy hirtelen süljön, és a közepe nyers maradjon)

Amikor a fánkocskák már szépen megnőttek, és aranybarnára sültek, szedjük ki az olajból és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd alaposan hempergessük meg vaníliás cukor és porcukor keverékébe.

Tálaláskor kínálhatunk hozzá ízlés szerinti lekvárt, csorgathatunk rá csokoládét, de csak a porcukorba belehempergetve is nagyon finom.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában