2017.09.07. 11:36:03 8518 298

Ecetkalauz 2. Melyiket, mire használjuk? - A különlegességek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ecetkülönlegességekkel igazi pikáns csavart adhatunk a főztünknek, de nem mindegy, hogy melyiket használod. Van, ami akár desszerthez is jó, van, ami salátához kiváló, és van olyan is, ami csak takarítani. :D Most kizárólag a különlegességekkel foglalkozunk!

Balzsamecet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balzsamecet

Az Ecetkalauz 1. részét itt olvashatod>> Lássuk a kevésbé gyakran használt ecetfajtákat! Most csak az igazi ecetkülönlegességeket vesszük górcső alá:

Rizsecet 3,5%

A távol-keleti konyhaművészet alap fűszere, amely egyszerre sós és édes is. Létezik fehér, barna és fekete fajtája az alapanyagként szolgáló rizsfajták miatt. Különböző salátákba, fűszeres pácokba és szószokba egyaránt használható. 

Balzsamecet

A Modena környéki szőlőfajtákból 12 éven keresztül érlelt balzsamecet eredetvédett termék, a hazai polcokon nem is találni eredetit. Mindenképp a biológiai gyorsérlelésűeket válasszuk a cukrozott ipari helyett.

A balzsamecetet alacsony savtartalma miatt leginkább húsokra és sajtokra használják, a legínyencebbek fagylaltra öntve is megkóstolhatják.

Pezsgőecet

Természetesen csak igazi kulináris különlegességet forgalmazó boltokban lehet hozzájutni. A pezsgőből készített ecetet leginkább nyers fogásokhoz és saláták készítéséhez ajánlják.

Sherryecet

Az eredeti borostyán színű ecetet a spanyolországi Jerez környékén készítik első osztályú likőrborból. Fél, 2 illetve 10 évig is érlelhetik.

Öntetek, szószok, hús- és halételek készítéséhez javasolják.

Nyírfaecet

A nyírfa nedvéből nemcsak szirup, hanem bor és értelemszerűen ecet szintén készülhet.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...