2014.06.28. 10:26:55 5548 21

Csomagolj okosan! 10+1 tipp, mielőtt útra kelsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akad, aki már túl van rajta, de a többség még előtte van, és már azt számolja, hányat kell aludni a jól megérdemelt nyaralásig. Homokos strand, távoli, egzotikus helyek, a magyar tenger partja, vagy épp országunk egy eddig felfedezetlen szeglete? Mindegy, közös bennük, hogy mindenhol maximális lehet a kikapcsolódás, és mindenhova érdemes átgondoltan pakolni.

Bőrönd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrönd

Néhány dolog teljesen magától értetődőnek tűnik, aztán persze, amint megérkezünk várva várt pihenésünk helyszínére, a kicsomagolásnál már a homlokunkhoz is csapunk: „Nem hiszem el, hogy otthon felejtettem!” Hogy ez idén Veled ne fordulhasson elő, olvasd el tippjeinket

1. Lista

Ne légy rest listát írni a dolgokról, amiket magaddal szeretnél vinni! Hidd el, a pakolás pillanatában nagyon jól fog jönni, sőt, előtte sem rossz! Például ha nagyjából kigondolod, milyen ruhákat fogsz magaddal vinni, a heti nagymosást és „nagyvasalást” is ennek megfelelően szervezheted. Még átláthatóbbá teheted a holmikat, ha csomagolás előtt szépen kirakod az ágyra, így könnyebb kitalálni, mi hova kerüljön.

2. Idő, idő, idő

Hagyj időt magadnak pakolni, és ha lehet, ne az utazás napjára időzítsd! Ne kapkodj!

3. Napsütés? Eső? Szivárvány?

Mindenképp nézz utána, milyen idő lesz a helyen, ahová mész! Mert ugye, ezektől függ a csomagod tartalma. Viszont bármennyire ígérnek számodra ragyogó napsütést, azért egy esőkabátot és/vagy esernyőt mindenképp vigyél magaddal! Persze, nem árt egy, de inkább két hosszú nadrág (melegítő és „csinibb” farmer), hosszú ujjúból is jó egy vastagabb és egy vékonyabb változat.

Ja, és egy cipő nem cipő, tessék még egyet bepakolni!

4. Jegyzetelj!

Írd fel a pontos címét, telefonszámát, nevét a helynek, ahová mész/mentek. Habár az okos telefonok világát éljük, annyira ők sem elmések, hogy pont ne akkor merüljenek le, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.

5. Hogy "flip-floppul' menjen minden!

Néhányan értelmetlennek tartják, de van, aki nem indulna el nélküle. Egy (flip-flop) papucs a sok ember által használt zuhanyzókban (pl. kempingek) jó szolgálatot tehet, csökkenti az ilyen módon szerezhető gombás fertőzések esélyét.

6. Ha már úgyis írsz…

…kanyarítsd rá a neved, címed, telefonszámod a bőröndödre/táskádra is. Sosem lehet tudni, ha esetleg a csomagod másfelé venné az irányt, könnyebben visszajuttatják Hozzád.

És az sem rossz, ha a valamilyen (számodra) feltűnő „ficegővel” látod el a koffert, így könnyebben megtalálod a „csomagrengetegben”, ha busszal, esetleg repülővel utazol.

7. Kés, villa, olló…

De egy jó állapotban lévő bicska is jól jöhet, ha valamit vágni kell (gyümölcsöt, zöldséget, péksüteményt stb.). Illetve kisollót, körömcsipeszt, szemöldökcsipeszt mindenképp vigyünk magunkkal. Hiába a kozmetikusunk által ívelt formára szedett szemöldök, a csinos „nyaralós” körmök, melegben mindkettő gyorsabban nő. Ha hidegebb éghajlaton tervezzünk a pihit, attól még egy berepedt köröm okozhat gondokat!

8. Amiről azt hiszed, hogy úgysem kell

Ilyen lehet a körömlakklemosó („Úgysem pattog le, nem mosogatok!”), a sminklemosó („Majd megoldom valami krémmel!”), hajhab és akár a naptej is. A helyszínen megvenni sokkal drágább, ha pedig az olcsóság miatt valamilyen „noname” márkát választasz, szélsőséges esetben akár kiütést, valamilyen allergiás reakciót is okozhat. Ja, és egy apró hajszárító is jó szolgálatot tehet.

9. Ami odafelé tiszta, az hazafelé már szennyes

Bizony, arra sem árt gondolni! Vigyél magaddal egy, vagy több szatyrot, amibe a már használt felső-, illetve alsóruházatot gyűjtheted. Ezzel megkönnyíted a nyaralás alatti helyzetedet, könnyebben rendet tudsz tartani a csomagodban. És az sem elhanyagolható, hogy hazaérkezvén nem a mosandó ruhák válogatásával kell törődnöd.

10. Ne hagyd otthon a házipatikát sem

Mindig kerüljön az utazótáskába sebtapasz, fájdalomcsillapító, széntabletta vészhelyzet esetére, kalcium rovarcsípés miatt, de néha az utolsó pillanatban bedobott szemcsepp is jó szolgálatot tehet.

+1 Az sem mindegy, mit hagysz otthon

Máshogy fogalmazva: nem mindegy, mire érsz haza. A kimerítő hazaút után, tele az elmúlt napok élményeivel, de azért fáradtan otthon még az alig egy hete hagyott „kupit” rámolgatni, edényeket mosogatni. Kinek hiányzik? Épp elég a bőrönd(ök) kipakolása és az otthoni levegőre való ráhangolódás.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.