2016.11.26. 12:45:59 8749 206

Csinálj a régiből újat! – Régi bútorok új élete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tél nem kifejezetten a lakásfelújítás ideje, viszont ilyenkor több idő jut arra, hogy csinosítgassuk környezetünket. Ilyenkor november, decemberben, az ünnepek közeledtével amúgy is többet foglalkozunk otthonunk szépítgetésével, úgyhogy igazán belefér még néhány újdonság.

Régiből újat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Régiből újat

Ha mondjuk úgy érzed, itt az ideje egy kicsit szelektálni a régi holmijaid között, esetleg elkapott a hév a bolhapiacon, és rengeteg régi, szép dolgot szereztél be, melyekkel otthonodat díszítenéd, a lenti néhány tipp talán segít.

Ha a csészealjak nem repülnek

Ajándékba kaptad őket, vagy hirtelen felindulásból vásároltál be belőlük, már ki tudja. De valamiért halomban állnak Nálad a kávés, illetve teás készletek. Ha kidobni vagy elajándékozni nincs szíved, készíts belőlük pompás kis ékszertartót. Ragaszd őket össze úgy, hogy az egyes részeket régi gyertyatartóból készült rudak, vagy bármilyen henger segítségével teszed egymás fölé.

Méghogy a régi bőrönd nem jó semmire!

Nagyon mutatós lehet egy-egy retró darab például polcként a falon. Nyisd ki őket, és rögzítsd beléjük egy-egy deszkát, polc gyanánt. Ha ez megvan, rögzítsd őket a falra. Külsejüket kedved szerint díszítheted, vagy ha úgy szeretnéd, hagyd eredeti formájukban tündökölni őket.

Mi legyen a régi könyvekkel?

Természetesen nem a már kiolvasott regényekre, „gyakran” elővett lexikonokra, vaskos szótárakra gondolunk! Hanem mondjuk az olyan tankönyveidre, amik valószínűleg nem lesznek jók már a kisebb tesóidnak, rokonoknak – mivel már ők is felnőttek, és a könyvek tartalma sem éppen aktuális. Ezekből szépen egymásba illesztve, lefestve készülhet éjjeliszekrény, esetleg ágykeret.

Ha a kenyértartó túl nagy helyet foglal

Amikor összeköltöztünk a párommal, már-már görcsösen ragaszkodtam hozzá, hogy nekünk aztán legyen kenyértartónk. Aztán persze rájöttem, hogy kicsi lakásba, kicsi konyhapulthoz nem passzol az óriási kenyértartó, így szépen le is került onnan. De szerencsére, nem marad kihasználatlanul a ládika! Ha az ember előszedi az összes létező kreativitását, szépen kidekorálja az eredetileg pékáruk tárolására szolgáló eszközt, és függőlegesen felszereli a lakás egyik sarkába, máris kész egy helyes kis „sarokszekrényke”. Ha több szinteset szeretnél, vékony deszkából, lemezből néhány polcot is szerelhetsz bele.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...