2017.11.08. 17:02:07 10444 328

Citromos illatorgia DIY szappanokkal – Ajándéknak is kiválóak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A november beköszöntével eljött a karácsonyi meglepetések kitalálásának ideje. Kísérő ajándékként vagy távolabbi ismerősök megajándékozásához is nagyszerű ötlet egy-egy személyesebb apróság elkészítése. Ilyen például egy kézzel készített szappan!

Szappanok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szappanok

S hogy biztosan jól sikerült-e, próbáld ki te is! Csenj el magadnak belőlük egyet-egyet, majd merülj el a nyugtató citrusos illatban!

Zöld teás-citromos szappan

Összetevők:

  • Kb. 45-50 dkg kockázott (sheavajas) szappanalap
  • 1-2 citrom reszelt és szárított héja
  • 3 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál matcha por
  • 15-20 csepp tetszőleges illóolaj (Illik hozzá például az eukaliptusz vagy a jázmin is, de tovább lehet fokozni a citrusos illatot illóolajjal is.)

Elkészítés:

Tetszőleges szilikon öntőformát készíts elő, és az aljába szórj a szárított citromreszelékből.

A szappanalapot tedd hőálló tálba és olvaszd fel mikrohullámú sütőben. Erre kb. 1,5 percet kell szánni, de az olvasztás során félpercenként vedd ki az alapot és jól keverd meg.

Ha felolvadt, óvatosan keverd hozzá az összes többi hozzávalót, hogy felesleges buborékok ne keletkezhessenek.

Rögtön öntsd bele a keveréket a formába, mert nagyon hamar elkezd majd visszaszilárdulni.

A szappanod másik oldalára is hagyhatsz a citromreszelékből, ezt most kellene még rászórnod a masszára.

20 percig hagyd szilárdulni a szappanokat, csak ezután tedd be a szilikonformát a fagyasztóba, min. 2 óra hosszára vagy hagyd egy egész éjszaka állni hűtés nélkül.

Ha teljesen visszaszilárdult a szappanod, eltávolíthatod a formából, és már élvezheted is munkád gyümölcsét!

Citromos-levendulás szappan

Az előzőhöz teljesen hasonló elkészítési móddal tudsz egy másik citromos alapú szappant is készíteni. Persze a hozzávalóknál minimálisan változtatnod kell:

A matcha por és a méz helyett kell egy jó nagy marék szárított levendularügyet beszerezned. Illóolajként pedig itt inkább a levendula vagy a citrom illóolaj a jó választás.

A szárított citromhéj és levendula egyik felét a szappan két oldalának díszítéséhez, míg másik felét a szappanba keveréshez használd fel. A többit a korábban leírtak szerint végezd, így egy újabb csodás szappan készülhet el a kezeid között.

A receptekben leírt hozzávalók 6 db normálméretű, téglalap alakú szappanhoz elegendőek!

Tipp a buborékok elkerüléséhez:

Amennyiben esztétikailag zavarna, hogy az elkészült szappanjaidban légbuborékok keletkeznének, akkor fújj a még üres szappanformák aljába és még fagyasztás előtt a szappanok tetejére egy kis alkoholt.

Forrás: buzzfeed.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...