2023.02.28. 17:25:00 7807 311

Búcsúzzunk el a februártól egy ízes-mázas töltött fánkkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Viszlát tél! Köszi, de elég volt belőled ennyi! Ne búsulj, fogunk újra találkozni – túlságosan is hamar. De köszönjük neked a szeretteinkkel való bekuckózásokat és a rád jellemző csodás ízeket! Én személy szerint leginkább a forró csokit, a sült almát és télbúcsúztató fánkokat.

Töltött fánkok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Töltött fánkok

A téltemető heteink farsangi forgataga ugyanis nem múlhat el fánk sütés nélkül! Én mondjuk ezt a rész leginkább másokra hagyom és a végeredményt kóstolom, de való igaz, hogy a bolti fánkokat össze sem lehet hasonlítani a házi készítésű finomságokkal.
Még egyszer – idén februárban utoljára - süthetne nekem valaki egy kissé munkás, de annál ízletesebb olasz fánkot!

Citromkrémmel töltött bomboloni

Hozzávalók 10 db fánkhoz:

500 gr liszt
24 gr friss élesztő
6 gr finom szemű só
40 gr cukor
100 gr víz
2 db közepes tojás
40 gr lágy vaj

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagyobb keverőtálban a lisztet a cukrot és a sót, ehhez a keverékhez morzsoljuk hozzá az élesztőt. Kapcsoljuk be a robotgépet, és öntsük a száraz hozzávalókhoz hozzá kisebb adagokban a vizet.

Ezután törjük fel a szobahőmérsékletű tojásokat, hogy azok is az alakuló fánk tésztába kerülhessenek. Dolgozzuk jól össze a tésztát, majd, amikor már összeállt, a darabokra vágott, szobahőmérsékletű vaj is kerüljön bele kis adagokban a keverőtálba.

A fánk tésztáját ezután hagyjuk 10 órán vagy egész éjszakán át a hűtőben, a tálat fóliával fedjük le. Mielőtt a tésztával újból dolgozni kezdünk, hagyjuk bő 10 percig szobahőmérsékleten állni.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk téglalap alakúra, majd mintha croissant tésztáját készítenénk, hajtogassuk be a 2 cm vastag tésztalap széleit középig, majd ezt is hajtsuk félbe hosszában és keresztben is. Várjunk 5 percet, majd nyújtsuk ki a tésztát, ezután ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást még egyszer.

Fánk szaggatóval vagy egy üvegpohár segítségével szaggassuk ki a vékonyra nyújtott tésztából a fánkokat, és hagyjuk még egy órát kelni a kiszaggatott tésztát. A kör alakú fánkocskákat felhevített, de nem túl forró olajban süssük ki egyszer megforgatva. Oldalanként kb. 2-2 percet számoljunk rá.

A kisült és lecsepegtetett fánkokat aztán habzsákba töltött töltelékkel töltjük meg, ami lehet lekvár, nutella, vaníliás vagy csokoládés krém, de a leginkább olasz ízvilágot talán a citromkrémmel érhetjük el. A citromkrém receptjét itt tudjátok megnézni!

Akiknek kedve van csavarni egyet az édes és a fanyar ízvilág kettősén, készíthetnek egy fincsi mázat is a fánkocskákra!

Glazúr a fánkra

1 cs. porcukor
2 ek. olvasztott vaj
2 tk. sűrített tej
3 tk. víz
vaníliakivonat
egy csipet só

Keverjük össze a felolvasztott vajjal a cukrot, majd, amikor az teljesen felolvadt, egymás után sorba kerüljenek bele a máz további összetevői is. A vizet hagyjuk a végére, és figyeljük, hogy megfelelő-e a kiírt mennyiség, előfordulhat, hogy egy-egy teáskanálnyival több vagy kevesebb kell a megfelelő sűrűségű cukormáz eléréséhez.

Az elkészült mázat aztán a már megtöltött fánkok tetejére csorgatjuk.

Forrás: www.giallozafferano.it

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...