2019.06.22. 13:29:02 26075 190

Búcsú a kollégáktól! – Így érdemes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos, vagy éppen ellenkezőleg, szerencsére, ha az ember lánya munkahelyet vált, a kollégáit nem tudja magával cipelni. Ha hamarosan új munkahelyen kezdünk, vagy éppen hosszabb ideig távol maradunk a cégünktől (mondjuk, mert anyai örömök elé nézünk), érdemes búcsút vennünk kollégáinktól.

Búcsú a kollégáktól - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Búcsú a kollégáktól

Erre akkor is érdemes figyelni, ha a munkatársainkkal való viszony nem mindig volt éppen felhőtlen. Hogy mire érdemes odafigyelned egy búcsúlevél összeállításakor? A brigitte.de szerint ezekre itt biztosan!

Nem mindegy az időzítés!

Ha lehet, ne ez legyen az utolsó levél, amit kiküldesz a céges e-mailedről! Valószínűleg, a többség egy válaszlevélben szeretne reagálni Neked, megköszönni a munkádat és minden jót kívánni! Sőt, biztos akad olyan is, aki a levél után személyesen keres majd, hogy elbúcsúzhasson.

Ne dobd össze!

Ugyan bő lére nem kell eresztened egy ilyen e-mailt, azért ne fél perc alatt dobd össze a búcsút. Legyen időd szépen megfogalmazni, átolvasni a levelet. Ügyelj rá, hogy helyesírási hibát se ejts a leveledben. Utóbbi elég kellemetlen…

Hogy kinek?

Ha kis cégnél dolgoztál, akár minden kollégádtól elbúcsúzhatsz. Ha magasabb a létszám a munkahelyeden, és nem is mindenkivel voltál kapcsolatban, elég, ha azoktól búcsúzol, akikkel napi szinten, de legalábbis elég gyakran kommunikáltál.

„Minek nevezzelek?”

Ha lehet, mind a megszólításnál, mind az elbúcsúzásnál hanyagold a távolságtartó, hivatalos formát. Maradj udvarias, de a „Tisztelt” helyett jobb lehet a „Kedves” megszólítás. A levél végéről pedig néhány kedves szó, jókívánság sem hiányozhat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A végrehajtó funkciók, amelyek megkönnyítik az életünket

A végrehajtó vagy exekutív funkciók olyan mentális eszközök, amelyek nagyban hozzájárulnak életünk gördülékennyé és kiegyensúlyozottá tételéhez, céljaink megvalósításához. A készségeink ezen összességét képező funkciók mindegyikéről elmondható, hogy a megfelelő eszközök bevetésével fejleszthetők.

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?

Ha kell némi motiváció a munkához …

Olykor, még a munkájukra hivatásként, szeretem-tevékenységként tekintő emberek motivációja is megcsappan. Ezekben az időszakokban olyan „ideiglenes uralkodók” veszik át az irányítást, mint a fáradtság, kedvetlenség, unottság, rosszkedvűség. Mit tehetünk ilyenkor? Hogyan húzzuk fel magunkat abból a feneketlennek tűnő mélységből, melyet az alulmotiváltság ásott magának?