2019.06.22. 13:29:02 25274 190

Búcsú a kollégáktól! – Így érdemes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos, vagy éppen ellenkezőleg, szerencsére, ha az ember lánya munkahelyet vált, a kollégáit nem tudja magával cipelni. Ha hamarosan új munkahelyen kezdünk, vagy éppen hosszabb ideig távol maradunk a cégünktől (mondjuk, mert anyai örömök elé nézünk), érdemes búcsút vennünk kollégáinktól.

Búcsú a kollégáktól - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Búcsú a kollégáktól

Erre akkor is érdemes figyelni, ha a munkatársainkkal való viszony nem mindig volt éppen felhőtlen. Hogy mire érdemes odafigyelned egy búcsúlevél összeállításakor? A brigitte.de szerint ezekre itt biztosan!

Nem mindegy az időzítés!

Ha lehet, ne ez legyen az utolsó levél, amit kiküldesz a céges e-mailedről! Valószínűleg, a többség egy válaszlevélben szeretne reagálni Neked, megköszönni a munkádat és minden jót kívánni! Sőt, biztos akad olyan is, aki a levél után személyesen keres majd, hogy elbúcsúzhasson.

Ne dobd össze!

Ugyan bő lére nem kell eresztened egy ilyen e-mailt, azért ne fél perc alatt dobd össze a búcsút. Legyen időd szépen megfogalmazni, átolvasni a levelet. Ügyelj rá, hogy helyesírási hibát se ejts a leveledben. Utóbbi elég kellemetlen…

Hogy kinek?

Ha kis cégnél dolgoztál, akár minden kollégádtól elbúcsúzhatsz. Ha magasabb a létszám a munkahelyeden, és nem is mindenkivel voltál kapcsolatban, elég, ha azoktól búcsúzol, akikkel napi szinten, de legalábbis elég gyakran kommunikáltál.

„Minek nevezzelek?”

Ha lehet, mind a megszólításnál, mind az elbúcsúzásnál hanyagold a távolságtartó, hivatalos formát. Maradj udvarias, de a „Tisztelt” helyett jobb lehet a „Kedves” megszólítás. A levél végéről pedig néhány kedves szó, jókívánság sem hiányozhat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...