2019.06.22. 13:29:02 25871 190

Búcsú a kollégáktól! – Így érdemes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos, vagy éppen ellenkezőleg, szerencsére, ha az ember lánya munkahelyet vált, a kollégáit nem tudja magával cipelni. Ha hamarosan új munkahelyen kezdünk, vagy éppen hosszabb ideig távol maradunk a cégünktől (mondjuk, mert anyai örömök elé nézünk), érdemes búcsút vennünk kollégáinktól.

Búcsú a kollégáktól - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Búcsú a kollégáktól

Erre akkor is érdemes figyelni, ha a munkatársainkkal való viszony nem mindig volt éppen felhőtlen. Hogy mire érdemes odafigyelned egy búcsúlevél összeállításakor? A brigitte.de szerint ezekre itt biztosan!

Nem mindegy az időzítés!

Ha lehet, ne ez legyen az utolsó levél, amit kiküldesz a céges e-mailedről! Valószínűleg, a többség egy válaszlevélben szeretne reagálni Neked, megköszönni a munkádat és minden jót kívánni! Sőt, biztos akad olyan is, aki a levél után személyesen keres majd, hogy elbúcsúzhasson.

Ne dobd össze!

Ugyan bő lére nem kell eresztened egy ilyen e-mailt, azért ne fél perc alatt dobd össze a búcsút. Legyen időd szépen megfogalmazni, átolvasni a levelet. Ügyelj rá, hogy helyesírási hibát se ejts a leveledben. Utóbbi elég kellemetlen…

Hogy kinek?

Ha kis cégnél dolgoztál, akár minden kollégádtól elbúcsúzhatsz. Ha magasabb a létszám a munkahelyeden, és nem is mindenkivel voltál kapcsolatban, elég, ha azoktól búcsúzol, akikkel napi szinten, de legalábbis elég gyakran kommunikáltál.

„Minek nevezzelek?”

Ha lehet, mind a megszólításnál, mind az elbúcsúzásnál hanyagold a távolságtartó, hivatalos formát. Maradj udvarias, de a „Tisztelt” helyett jobb lehet a „Kedves” megszólítás. A levél végéről pedig néhány kedves szó, jókívánság sem hiányozhat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ébreszd fel kreatív énedet

Valahányszor szó esik a kreativitásról eszembe jut egy szellemes történet, melyben egy egyetemi hallgatótól egy alkalommal megkérdezik, hogy: mennyi ideig tartana számára az, hogy megtanuljon japánul? Mire a hallgató válasza az volt, hogy: az attól függ, milyen szoros a határidő. Korunkban, amikor a munkahely és az élet egyéb területein egyre nagyobb igényeket támasztanak felénk, a kreativitás valóságos szellemi Jolly Jokernek bizonyul. Lássuk, hogy miben mutatkozhat meg még ennek az emberi képességnek az ereje.

Megéri-e vállalkozni?

T. Schultz már több mint négy évtizede rámutatott arra, hogy érdemes befektetni a vállalkozói képességbe. Meggyőződése volt, hogy a vállalkozó olyan adottságokkal rendelkezik, melyek segítségével optimálisan megküzdhet az egyensúlytalansággal. Ez utóbbi pedig a dinamikus gazdasági életben szinte folyamatosan jelen van. Schultz arra is rámutatott, hogy a vállalkozói lét nem korlátozódik a gazdasági szférára, mivel az emberi élet különféle szakaszaiban mindenki vállalkozónak tekinthető. Megnézzük, hogy ma mit rejt magában a vállalkozói lét.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?