2021.09.08. 12:15:00 5715 209

Bitcoin őrület - A kriptovaluta bűvöletében bányászva
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bitcoin = forradalmi változás a pénz világában? Sokak szemében ennek a digitális fizetőeszköznek hála hazánkban így indult el 2017. Habár a kezdeti lelkesedés iránta mára megkophatott, napjainkban is jelentős szerepet játszik a BTC. Hogy a matematikai problémák megoldásából hogyan lesz decentralizált fizetőeszköz? Görgess tovább és minden kiderül!

Bitcoin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bitcoin

A Bitcoin felett semmilyen kormány és bank nem gyakorol ellenőrzést, hanem egy független szoftver hálózat irányítja azt. Segítségével elektronikus úton lehet szolgáltatást vagy terméket vásárolni. A kriptovalutát digitálisan bányássza egy olyan közösség, amelyhez szabadon lehet csatlakozni. Dióhéjban: A folyamat során tranzakciós díjban részesítik a a bányászat során használható számítógépes kapacitást.

Hogyan működik a bányászat?

Az úgynevezett bányászok kifejezetten erre a célra létrehozott szoftverek futtatásával szállnak versenybe a Bitcoin érmekért. A közösség egymásnak küldött Bitcoin tranzakcióiról blokkláncok tanúskodnak, amelyeket a bányászoknak kell jóváhagyniuk. A jóváhagyás során az adatok betűkből és számokból álló sorozattá, azaz egyedi és nem manipulálható HASH algoritmussá alakulnak. Ezek után kapnak jutalmat a résztvevők. A főkönyv tehát tulajdonképpen egy adatbázis, amelyben bármely korábbi pénzmozgás visszakereshető.

A Bitcoin egységei

A digitális fizetőeszközt mozgásban tartó szabályzat kimondja, hogy legfejjebb 21 millió Bitcoint lehet belőle bányászni. Egy egység ebből 100 000 000 szatosival egyezik meg. (Shatosi Nakamoto volt az egész rendszer ötletgazdája.)

Mik a Bitcoin fizetőeszköz legfőbb előnyei?

Azon kívül, hogy lehetővé teszi a nagyon gyors - akár nemzetközi - tranzakciót is, a banki átutalásokhoz képest nagyon olcsó a költsége, vagy sok esetben teljesen ingyenes.
Az online bankkártyás fizetéssel ellentétben nem tudják ellopni a személyes adataidat, kivéve, ha közszemlére teszed a tranzakció aláírásához szükséges privát kulcsod. De ki tenne ilyet önként?

A bányászatban akkora fantáziát látnak, hogy még olajipari vállalatok és erőművek vezetői is beszállnak az érmekért zajló versenybe. Nem hiába növekedett meg egy év alatt a hashráta teljesítmény 46%-kal! Ez utóbbi fejlemény azonban a Bitcoin bányászat nehézségét is magával hozta.

Akinek az érdeklődését felkeltette ez a pénzügyi lehetőség, keressen fel egy bányászatban is jártas számítástechnikai szakembert, hogy a kezdeti költségekről (hardveres és szoftveres feltételek) és a bányászat gyakorlati lépéseiről is teljes képet kaphasson!

Forrás: www.bitcoinbazis.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nyakasan és gerincesen: Hagyj fel a görnyedéssel!

Egy olyan világban, ahol a megélhetésünk, a szórakozásunk és a kommunikációnk is egyre inkább a képernyők előtt zajlik, ideje figyelmet fordítani az eszközök használata közbeni helyes testtartásra. A gerinc- és nyakcsigolyáink igazán hálásak lesznek érte!

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás?

A nyár utolsó hónapját tapossuk, és eddig nem panaszkodhatunk, ami a kánikulát illeti. Ez a hihetetlen forróság és szárazság a nyaralók számára jó hír, de a termelők az aszálynak nem örülnek. Sajnos azonban az is tény, hogy a szárazság nem csak a termést teszi tönkre, hanem a szabadtéri vizeinket, tavainkat is. Rengeteg patak és tó kiszáradt vagy a kiszáradás határán van. Ilyenkor mindenki igyekszik olyan nagy víz partja mellett tölteni az idejét, ahol nyugalomban hűsölhet. Sokan külföldre utaznak, bepótolva az utóbbi egy-két év tengerparti nyaralásának hiányát. Aki viszont nem a sós víz mellett pihen, az leginkább a Balatont választja. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar tenger árak szempontából jelentősen más tendenciát mutat, mint azt eddig megszoktuk.

Mi fán terem és miért ilyen fontos a "pénzügyi wellness"?

A munka és a magánélet egyensúlya, az öngondoskodás és a pozitív megerősítések mellett egy újabb remek trend terjed, ami nem más, mint a „pénzügyi wellness”! Valójában ez is az egyik fontos része az öngondoskodásnak, hiszen ezáltal érezhetjük magunkat felkészültnek a sokasodó pénzügyi válságok kezelésére is.