2021.09.08. 12:15:00 6781 210

Bitcoin őrület - A kriptovaluta bűvöletében bányászva
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bitcoin = forradalmi változás a pénz világában? Sokak szemében ennek a digitális fizetőeszköznek hála hazánkban így indult el 2017. Habár a kezdeti lelkesedés iránta mára megkophatott, napjainkban is jelentős szerepet játszik a BTC. Hogy a matematikai problémák megoldásából hogyan lesz decentralizált fizetőeszköz? Görgess tovább és minden kiderül!

Bitcoin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bitcoin

A Bitcoin felett semmilyen kormány és bank nem gyakorol ellenőrzést, hanem egy független szoftver hálózat irányítja azt. Segítségével elektronikus úton lehet szolgáltatást vagy terméket vásárolni. A kriptovalutát digitálisan bányássza egy olyan közösség, amelyhez szabadon lehet csatlakozni. Dióhéjban: A folyamat során tranzakciós díjban részesítik a a bányászat során használható számítógépes kapacitást.

Hogyan működik a bányászat?

Az úgynevezett bányászok kifejezetten erre a célra létrehozott szoftverek futtatásával szállnak versenybe a Bitcoin érmekért. A közösség egymásnak küldött Bitcoin tranzakcióiról blokkláncok tanúskodnak, amelyeket a bányászoknak kell jóváhagyniuk. A jóváhagyás során az adatok betűkből és számokból álló sorozattá, azaz egyedi és nem manipulálható HASH algoritmussá alakulnak. Ezek után kapnak jutalmat a résztvevők. A főkönyv tehát tulajdonképpen egy adatbázis, amelyben bármely korábbi pénzmozgás visszakereshető.

A Bitcoin egységei

A digitális fizetőeszközt mozgásban tartó szabályzat kimondja, hogy legfejjebb 21 millió Bitcoint lehet belőle bányászni. Egy egység ebből 100 000 000 szatosival egyezik meg. (Shatosi Nakamoto volt az egész rendszer ötletgazdája.)

Mik a Bitcoin fizetőeszköz legfőbb előnyei?

Azon kívül, hogy lehetővé teszi a nagyon gyors - akár nemzetközi - tranzakciót is, a banki átutalásokhoz képest nagyon olcsó a költsége, vagy sok esetben teljesen ingyenes.
Az online bankkártyás fizetéssel ellentétben nem tudják ellopni a személyes adataidat, kivéve, ha közszemlére teszed a tranzakció aláírásához szükséges privát kulcsod. De ki tenne ilyet önként?

A bányászatban akkora fantáziát látnak, hogy még olajipari vállalatok és erőművek vezetői is beszállnak az érmekért zajló versenybe. Nem hiába növekedett meg egy év alatt a hashráta teljesítmény 46%-kal! Ez utóbbi fejlemény azonban a Bitcoin bányászat nehézségét is magával hozta.

Akinek az érdeklődését felkeltette ez a pénzügyi lehetőség, keressen fel egy bányászatban is jártas számítástechnikai szakembert, hogy a kezdeti költségekről (hardveres és szoftveres feltételek) és a bányászat gyakorlati lépéseiről is teljes képet kaphasson!

Forrás: www.bitcoinbazis.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Továbbra is népszerű, de átalakult a borravaló intézménye egy felmérés szerint

Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - derült ki a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság felméréséből.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.