2019.08.13. 13:12:31 9268 306

Beszédes nevű, napimádó növények
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kertünk egy nagy napozó terasz. Egyelőre... Viszont ahhoz, hogy megnőjenek benne a fák, jó pár évnek el kell telnie, ám rájöttünk, hogy addig sem kell lemondani a szép, virágos látványról, hiszen vannak kifejezetten napkedvelő növények. Ez a kollekció nemcsak vegetálni fog az udvarodon, ha te is hasonló helyzetben vagy, hanem gyönyörűen virágozni is, évről-évre, ameddig szeretnéd!

Helianthemum - napvirágok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Helianthemum - napvirágok

Az őszirózsa, a bazsarózsa, a szegfű- és harangvirág félék, valamint a mezei virágok, mint például a boglárka, a cickafark - szeretik a napot. Rajtuk kívül azonban van néhány kifejezetten napimádó növény is, melyek még a nevükben is hordozzák ezt a tulajdonságot. Mit ültessünk a napos helyekre? Például ezeket!

Napszemvirág (Helianthemum)

A főként sárga színben virító növény a lusta kertészek álma. Még ősszel is virágozni fog, és nyugodtan ültetheted a legnaposabb helyre a kertben. Gyakorlatilag egész évben el lehet ültetni - persze fagyos földbe úgysem fogod. :) Talajtakaráshoz vagy egy dús virágágyáshoz nagyszerű választás. Sziklakertbe, kőfalakra, repedésekbe is tökéletes, szereti a meszes talajt. Maximum 20 cm magasságba nő meg, olyan 20-30 centiméterenként ültesd.

Napvirág (Helianthemum)

A napszemvirághoz hasonló, többféle színben megtalálható növény, amely május-július között nyílik. Sziklakertek kedvelt növénye, amit nyugodtan lehet társítani a különböző színű és fajtájú napvirág-családdal (Helianthemum). Ősszel tőzeggel védhetjük a gyökerét, hogy ellenállóbb legyen a hőingadozással szemben, és egyes fajtáit vissza is vághatjuk. 20-30 centiméterenként ültessük a maximum 20 cm-re ágaskodó félcserjét.

Méhbalzsam (Monarda Fireball)

A méhecskék is kedvelni fogják, innen a magyar név. Az angol név pedig még beszédesebb: Fireball, azaz tűzlabda... Napos helyen júliustól szeptemberig virágozhat a kertünkben, 40-50 cm magasra megnő, cserépbe is tehetjük, de mivel évelő növény, így kb. 45 cm-re ültetve egymástól magas tápanyagtartalmú földben is jól érzi magát.

Lángvirág (Phlox subulata)

Meleg nyarakat kell a növényeknek kibírniuk... A lángvirág pedig kifejezetten kedveli a hőséget, ahogy a neve is sugallja, napos helyre nyugodtan ültethető. Szép kis virágszőnyeget kapunk, ha 20-25 cm-erenként több tövet ültetünk. Maximum 15 cm magasra nő meg, és sziklakertekbe is jó választás a babakék vagy babarózsaszín színekben fellelhető lángvirág.

Fáklyaliliom (Kniphofia)

FáklyaliliomFáklyaliliom
Ha magasabb virágot szeretnénk - kb. 100-150 cm-re nő -, akkor napos helyekre ültessünk például fáklyaliliomot, melynek virágai gyönyörűen virítanak egészen júliustól októberig. 50 centiméterenként érdemes elültetni tőzegtartalmú földbe, mely tápanyagban is gazdag. Fehér, vörös, sárga színekben is megtalálható.

Forrás: megyeriszabolcskerteszete.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...