2016.05.04. 09:26:51 14451 371

Balkonláda izgalmai – ha unod már a muskátlit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy rendezett erkélyt semmi nem dob fel annyira, mint a párkányon burjánzó növény. Ideje megtörni a muskátli szinte kizárólagos egyeduralmát – ami a teraszok és erkélyek bevirágozását illeti. Üdítő változatosság, ha a balkonládában kivételesen nem muskátli ücsörög - mutatunk néhány ideális növényt helyette. Idén szakíts bátran a hagyománnyal!

Bohócvirág | Fotó: xfree.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bohócvirág | Fotó: xfree.hu

Bohókás bohócvirág

Változatos nyári színekben kapható és pettyes-foltos szirmaival igazi vidám lakója a virágládáknak. A félárnyékot és a sűrű öntözgetést szereti. Piros, narancssárga, citromsárga változatból állíthatsz össze kedvedre -és teraszodra- való kollekciót.

Feledékenyeknek

A rózsameténg szelíd, elegáns virágával igazán szuper választás függőcserepekbe és balkonládákba egyaránt. Ráadásul, ha nem erősséged az öntözés, akkor is megél majd nálad, ugyanis jól tűri az erős napfényt, és a szárazságot.

Fokföldi, de nem ibolya, mi az?

Fokföldi mályva | Fotó: wikipedia.orgFokföldi mályva | Fotó: wikipedia.org

A fokföldi mályva különleges, kicsit a hibiszkuszra emlékeztető virága nyerő lehet egy modern kialakítású erkélyen is. Mélyebb ládában a legerősebben tűző napot is élvezettel viseli, gyakori öntözést vár csak el cserébe.

Színpompa a teraszodon

A díszdohány a legvidámabb színekben kapható, így kedvedre keverheted őket – akár egy ládán belül is. Bármilyen színkombinációban jól mutatnak, de akár vegyesen is ültethetsz a fehér, rózsaszín, piros, sárga és lila virágokból. Fokozottan fény- és vízigényes, ezért naposabb helyre ajánljuk – és locsolni se felejtsd el!

Karakteres különlegesség

Celózia | Fotó: flickr.comCelózia | Fotó: flickr.com

Piros, sárga, rózsaszín tömött virágjával gyönyörködtet a celózia, másik nevén taréjvirág. 40-50 centi magasra nő, napos helyeket, közepes mennyiségű vizet szereti. Kőedényben is, virágládában is jól mutat, de akár az előkertet is díszíthetjük vele.

Mézvirág

Nem csak a neve szép, apró lila virágai megjelenését is igazán kedvessé teszik. Sziklakertekben is jól mutat, de megfelelő választás balkonládába is. Jó szárazság tűrő és napfény imádó természete miatt a legnaposabb teraszon is pompásan virágzik majd.

Vegyíthető más virágokkal is és szegélynövénynek is beválik.

Záporozó szépség

Záporvirág | Fotó: pixabay.comZáporvirág | Fotó: pixabay.com

A záporvirág vagy napvirág alacsony termetével kis helyeken mutat a legjobban. Lila, fehér, piros, narancssárga és citromsárga színekben ültethetünk. Kedves virágja a nap sugaraira emlékeztet, vidámságot csalva a mindennapokba.

Ha igazi különlegességre vágysz, a fenti virágokat egymással is vegyítheted, így garantáltan neked lesz a legkülönlegesebb teraszod, ahová jó kiülni reggel egy kávéval mielőtt megkezdődne a mindennapi pörgés.

kislolli

Forrás: nlcafe.hu, kertvarazs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...