2016.07.03. 13:28:15 10836 304

Baktérium mentesen egész nyáron - A valóban tiszta fürdőruha titkai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fürdőruha nem megfelelő mosás esetén tönkre mehet, vagy ami még rosszabb baktériumok lakhelyévé válhat, és ezután intim területekkel érintkezik, amit biztos, hogy egyikünk sem szeretne. Ezért fontos odafigyelni, hogy mivel és hogyan tartjuk tisztán a vízi szerelést.

Bikini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bikini

A fertőzések elkerülésére ez esetben nem tudunk magas hőfokú mosást alkalmazni, mert egyből tönkre vágná kedvenc darabjainkat. De azért van megoldás.

Fürdőzés után egészségügyi okokból azonnal érdemes fürdőruhát cserélni, mert műszálas anyag és nedves közeg is túl otthonos a baktériumok számára. Ha pedig már levetted érdemes azonnal kiöblíteni, kimosni, sőt ha van rá lehetőséged, például otthoni medencézés során, akkor beáztatni is érdemes egy fél órára. Ezeket mind szigorúan hideg vízben. Nagy előnye a műveletnek az is, hogy így klórt és a homokot is eltávolítod a ruhaneműből.

Ha megvolt időben a hideg vizes átöblítés, áztatás, tedd ki száradni a szabad levegőre, majd amikor hazamész minél hamarabb mosd ki. Az anyagot fél órás enyhe mosószeres vízben való áztatás után kézi mosással mosd, mert a kényes anyag nem viseli jól a gépi mosást. Figyelj rá, hogy ne dörzsöld, csak nyomkodó mozdulatokkal gyúrd át alaposan az ruhadarabokat. Ha a kézi mosást nem érzed elegendőnek, vagy nem volt lehetőséged beáztatni amikor levetted, akkor kímélő mosáson alacsony hőfokon, esetleg fehérnemű zsákba téve mosógépben is tisztíthatod.

Lehetőség szerint szabad levegőn szárítsd, de ne tűző napra terítsd, mert az UV sugárzás könnyen megfakítja a színét és az anyag minőségét is roncsolja. Teljes száradás után csomagold csak el, így biztonsággal kerületed el a kellemetlen betegségeket a következő fürdőzés alkalmával is!

Forrás: femina.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

MIND diétával az agy egészségéért

Az életkor előrehaladtával életmódunk szükségszerűen megváltozik. Ezekhez a változásokhoz étrendünknek is igazodni kellene, hiszen megfelelő tápanyagokkal lassítható az agyi funkciók hanyatlása. A demencia nem túl fényes kilátás, éppen ezért vegyük a fáradtságot és támogassuk meg agyunkat az egészségére jótékony élelmiszerek fogyasztásával!

Ma van a legkirályabb világnap, azaz a lusta nap - Te megünnepled?

Valahogy senkit sem érdekel annyira ennek a dátumnak az eredete, hogy kiderüljön, miért is ma tartják világszerte a lusta napot, de ez éppen így van jól. Ha az eredetére nem is derül fény, árulkodó neve láttán nem csodálkozhat senki, hogy egyre csak növekszik a mai világnap rajongótábora.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.