2016.07.03. 13:28:15 11610 304

Baktérium mentesen egész nyáron - A valóban tiszta fürdőruha titkai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fürdőruha nem megfelelő mosás esetén tönkre mehet, vagy ami még rosszabb baktériumok lakhelyévé válhat, és ezután intim területekkel érintkezik, amit biztos, hogy egyikünk sem szeretne. Ezért fontos odafigyelni, hogy mivel és hogyan tartjuk tisztán a vízi szerelést.

Bikini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bikini

A fertőzések elkerülésére ez esetben nem tudunk magas hőfokú mosást alkalmazni, mert egyből tönkre vágná kedvenc darabjainkat. De azért van megoldás.

Fürdőzés után egészségügyi okokból azonnal érdemes fürdőruhát cserélni, mert műszálas anyag és nedves közeg is túl otthonos a baktériumok számára. Ha pedig már levetted érdemes azonnal kiöblíteni, kimosni, sőt ha van rá lehetőséged, például otthoni medencézés során, akkor beáztatni is érdemes egy fél órára. Ezeket mind szigorúan hideg vízben. Nagy előnye a műveletnek az is, hogy így klórt és a homokot is eltávolítod a ruhaneműből.

Ha megvolt időben a hideg vizes átöblítés, áztatás, tedd ki száradni a szabad levegőre, majd amikor hazamész minél hamarabb mosd ki. Az anyagot fél órás enyhe mosószeres vízben való áztatás után kézi mosással mosd, mert a kényes anyag nem viseli jól a gépi mosást. Figyelj rá, hogy ne dörzsöld, csak nyomkodó mozdulatokkal gyúrd át alaposan az ruhadarabokat. Ha a kézi mosást nem érzed elegendőnek, vagy nem volt lehetőséged beáztatni amikor levetted, akkor kímélő mosáson alacsony hőfokon, esetleg fehérnemű zsákba téve mosógépben is tisztíthatod.

Lehetőség szerint szabad levegőn szárítsd, de ne tűző napra terítsd, mert az UV sugárzás könnyen megfakítja a színét és az anyag minőségét is roncsolja. Teljes száradás után csomagold csak el, így biztonsággal kerületed el a kellemetlen betegségeket a következő fürdőzés alkalmával is!

Forrás: femina.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.