2015.01.29. 08:23:46 3649 25

Az IKEA nyitva tartást hosszabbít, így tartja meg dolgozóit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A svéd áruházlánc nem szeretne megválni az alkalmazottjaitól a vasárnapi zárva tartás miatt, ezért hosszabb nyitva tartással fogja várni vásárlóit, amint hatályba lép a rendelet. Jó hír ez az alkalmazottaknak és a vásárlóknak is. Hamarosan egyébként egy harmadik üzlettel bővül a magyarországi IKEA áruházak száma, ám a webshopra még várni kell.

Ikea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ikea

Meghosszabbítja nyitva tartását a svéd IKEA bútoráruházlánc a vasárnapi zárva tartási kötelezettség hatályba lépésével egy időben – mondta a Világgazdaságnak Varga­-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR felelőse. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, de abban már megegyeztek, hogy a vasárnapi szünnap miatti bevételkiesést, így az elbocsátásokat csak a nyitvatartási idő kitolásával tudják megelőzni.

Az IKEA budaörsi és budapesti áruházai jelenleg minden nap 9-től 21 óráig vannak nyitva. Március 25. után a törvény értelmében vasárnap nem nyithatnak ki. A PR felelős nem közölt pontos időpontot, de a törvény szerint az üzletek reggel hattól este tízig lehetnek nyitva. A házhoz szállítást az IKEA jogértelmezése szerint nem érinti a vasárnapi zárva tartás (a Nemzetgazdasági Minisztériumnak erről más a véleménye), és a szállítást végző cég nem is az IKEA-­hoz tartozik.

A harmadik, Soroksáron tervezett IKEA előkészítésével kapcsolatban Varga-Nagy azt mondta: az építési területet megvették, de további hatástanulmányokra és egyéb engedélyekre is szükség van ahhoz, hogy a beruházás elkezdődjön. Az áruház építésének megkezdése és a nyitás időpontja még bizonytalan, nincs kitűzött dátum. Az IKEA a webáruházak magyarországi indulását is tervezi, amire a magyar vásárlóknak még várni kell pár évet.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...