2018.05.22. 07:53:53 12359 330

Az esővíz tárolása és felhasználása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Májusi eső aranyat ér, örök érvényű a mondás. A hobbikertész ezt még kiegészítheti azzal, hogy nem csak a májusi, bármilyen eső tud jókor jönni a kiskerttel (vagy naggyal) bíbelődő egyszeri kertész számára...

Esővíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esővíz

Természetesen eshet akkor is, amikor hétvégi kikapcsolódásként fűnyírást tervezünk, nyilván elektromos fűnyíróval, ilyenkor azért meglehetősen csúnyán tud nézni az ember lánya az ég felé, mintha pusztán az acsarkodó tekintettel el tudná űzni az esőfellegeket. De most tekintsük alapesetnek azt, amikor igen örülünk annak, hogy az égi nedű leesik a kis földecskénkre.

Locsolás

Még mielőtt bárki hangosan felsikkantana, le kell szögezni, hogy bizony sok helyen még külön vízórán sincs a kerti csap. Gyakorlatilag csapvízzel locsol az ember. Ez több szempontból káros, egyfelől a pénztárca tekintetében, másfelől – és azért ennek nagyon erős motivációnak kellene lenni – meglehetősen pazarló és kicsit sem környezettudatos magatartást erősít. No de, hogy lehet ezt elkerülni?

Az esővíz felfogása

Annak idején nagyszüleim műanyag hordóban fogták fel az esővizet. Nagyapám aztán ezt vödrökkel hordta ki a veteményesbe, illetve a díszkertbe. Amikor már nagyobbak voltunk, nyilván ránk, siheder kölykökre hárult a nemes feladat. Manapság már rengeteg lehetőségünk van az otthoni esővíz összegyűjtésére és hasznosításra, bár kétségtelen, hogy a hordó felállítása az egyik legegyszerűbb megoldás. De az is tény, hogy számos méret, forma, szín áll rendelkezésre, csappal ellátva és anélkül, öntöző rendszerrel együtt akár, még az ereszcsatorna megcsapolására is találhatunk eszközöket. Egy biztos, ha kicsit is odafigyelünk arra, hogy a természeti erőforrásokat ne ki, hanem felhasználva gazdálkodjunk kiskertünkben, akkor ragyogó megoldások állhatnak rendelkezésünkre.

Ráadásul az esővíz sokkal lágyabb, mint a csapvíz, így sokkal jobb a növényeink számára is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?