2015.03.14. 08:00:55 12892 438

Az élet Himalája sója - Mennyire jó ez a só?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha sótlan lett volna a kedved azért, mert a többnyire negatív élettani hatásairól ismert sót szinte teljesen száműznöd kellett az étrendedből, most ajánlhatunk más megoldást. Ha Neked is hiányzik az élet sója, a lúgosító hatású, nyomelemeket és 84-féle ásványi anyagot tartalmazó Himalája sót Neked találták ki.

Himalája só - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Himalája só

Az őstengerek kiszáradásakor keletkezett, több millió éves napfényt és energiát magában tartó pirosas vagy rózsaszín, szinte feldolgozatlan állapotban használt Himalája sót kézzel, vagyis minden ipari beavatkozást mellőzve bányásszák a pakisztáni Khewra sóbányáiban. Habár drágább, mint a hagyományos asztali só, pozitív élettani hatásai miatt érdemes beruházni rá.

El sem hinnéd, mi mindenre jó a Himalája só!

  • Akár a hagyományos asztali sót, ezt is használhatod főzéskor, ízesítésre. - Arra azonban figyelj, hogy inkább a főzés után szórd az ételbe, mert így marad meg eredeti íze és kristályszerkezete.
  • Olyan fontos, testápolásra alkalmas eszközök alapanyaga, mint a sózokni, vagy a sóing. De készülhet belőle sófürdő vagy lábfürdő is.
  • Az érdekes, rózsaszínben pompázó sólámpát is ennek a sófajtának köszönhetjük, hiszen egy nagyobb, faragott sókristály ez, izzóval vagy gyertyával a belsejében. A levegő tisztítása, ionizálása mellett hangulatvilágításnak sem utolsó.
  • Ha a segítségével készített sópárnát felmelegíted, a problémás felületre rakva enyhítheted vele fül-, derék-, váll- vagy hátfájásodat.
  • Ha nem akarod tovább szennyezni a testedet az alumíniumot tartalmazó dezodorokkal, az izzadságszagot is remekül eltünteti.
  • Herpeszedet is kezelheted vele.
  • Ha sószappannal rendszeresen átdörzsölöd a testedet, már sokat tettél annak hidratáltságáért, illetve a narancsbőr és a salakanyagok eltüntetése ellen.
  • Ha oldatként használnád, a náthás, megfázásos időszakban az orrüreg tisztítására is lehet alkalmas.
  • Tudod, mi az a sócsempe? Amin halat is süthetsz, vagy grillezhetsz.
  • A sótégla, beépítve, a lakás levegőjének javítására alkalmas.

Forrás: himalajaso.hu, biotechusashop.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.