2018.12.18. 18:00:31 7504 290

Az élet 5 nagy területén is spórolhatsz: Készíts megtakarítási tervet 2019-re!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pénzügyi helyzetünk nagyban függ az életmódunktól, és legtöbbünknél ez bizony komoly ráncfelvarrást igényel. Sokat segít, ha megfigyeljük, mikor, mire és mennyit költöttünk, hogy ez alapján előre meg tudjuk tervezni a kiadásaink nagy részét. Életünknek számos olyan területe van, ahol pénzt takaríthatunk meg (vagy több pénzt kereshetünk). Figyeljünk oda ezekre!

Megtakarítás, pénzügyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtakarítás, pénzügyek

Munkahely

Ha a vésztartalék felhalmozásához vagy a nyugdíjalap megalapozásához szükséges összeg előteremtéséhez már nincs hol spórolni, akkor bizony többet kell keresnünk.

  • Amennyiben úgy gondolod, értékelik a munkádat, érdemes egy bértárgyalást kezdeményezni. Tipp: Kérdezz körül, hogy más cégeknél hasonló munkakörben és tapasztalattal mennyit keresnek, hogy viszonyítani tudj, mennyivel is kérj több fizetést.
  • Az esetben, ha már gondolkodtál váltáson, még jobb alkupozícióban vagy! Az állásinterjúkon nagyobb eséllyel ajánlanak magasabb fizetést, mint a már ott dolgozóknak.

Utazási költség

Főként akkor tudunk sokat megtakarítani, ha autóval járunk.

  • Cseréljük le az olyan gépjárművet, amely gazdaságtalan. Új autó vásárlása előtt hasonlítsuk össze a különböző modellek éves fenntartási költségeit.
  • Az igaz, hogy a szervizdíjak drágák, de még mindig jobb rendszeresen karbantartani a kocsit, mint egy nagyobb hibára ráfizetni.
  • Amikor csak lehet, utazz közösen munkatársaiddal, ezzel mindenki jobban jár. Száraz, enyhe időben pedig kapd elő a bringát!
  • Az olyan munkáknál, ahol lehetséges otthonról elvégezni a feladatokat, dolgozz heti 1-2 napot otthonról. Nincs ingázás, nincs útiköltség!

Háztartás

A bérleti díjak és a törlesztő részletek sajnos olyan összegűek, amennyik… Tényleg szükséges akkora lakás/ház, amekkorában élsz?

  • Az esetben, ha semmi esetre sem költöznél, keress megbízható albérlőt az üres szobára.
  • Amennyiben kisebbre váltanál, keress inkább a népszerű környékeken kívül, de azok pereménél ingatlant!

Biztosítás

Egy olyan negatív esemény, amelyre nem terjed ki a biztosításunk, igazi pénzügyi katasztrófa lehet! Azonban ne ragadjunk le évtizedekig ugyanannál a biztosítónál, a fordulónap előtt járjunk utána a többi biztosító ajánlatainak is! A díjak évről-évre egyre emelkednek, de nem mindegy, hogy milyen mértékben terheljük meg a kasszát.

Élelmiszer

A lakhatási költségek után ez a 2. legnagyobb kiadásunk havonta, érdemes figyelmet szentelnünk neki. - Rendelés helyett főzzünk: hasonló alapanyagokból készítsünk pár napra előre többféle ételt. - A maradék ételt ne dobjuk ki, a fagyasztót megtölthetjük a gondosan felcímkézett (mi az az étel és mikor készült) kész ételeinkkel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...