2020.06.23. 15:03:36 7563 258

Az egészségügyi dolgozókat jelöli Európai Polgár Díjra az MSZP
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Európai Orvosok Állandó Bizottságát, valamint szimbolikusan minden egyes egészségügyi dolgozót jelöl idén az Európai Polgár Díjra az MSZP - jelentette be Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a közösségi oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján kedden.

Koronavírus, orvos védőfelszerelésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koronavírus, orvos védőfelszerelésben

"Álláspontom szerint nem lehet tehát más az Európai Polgár Díj egyik idei díjazottja, mint az egészségügyi dolgozó, közöttük az orvosok, az ápolók, a betegszállítók, a mentősök, a gyógyszerészek, a szociális gondozók, minden olyan egészségügyi szakember, aki a frontvonalban harcolt az európaiak életéért" - fogalmazott a képviselő.

A brüsszeli székhelyű európai orvosi kamara jelölése szimbolikusan minden egészségügyi dolgozó elismerését jelenti - tette hozzá Ujhelyi.

Az elismerést minden évben az Európai Parlament adja át olyan magánszemélyeknek, vagy szervezeteknek, akik, amelyek kivételes teljesítményt nyújtottak az uniós tagállamok polgárai közötti kölcsönös megértés elmélyítésében és a szorosabb integrációban. Erősítették az európai szellemiséget a határokon átnyúló együttműködésekkel.

A díjra EP-képviselők jelölhetnek magánszemélyeket és szervezeteket. A jelöléseket ugyancsak képviselőkből álló nemzeti zsűrik rangsorolják, majd az EP elnöke vezetésével ülésező brüsszeli zsűri dönt a díjazottakról.

Az Európai Orvosok Állandó Bizottságát (CPME) 1959-ben alapították, jelenleg huszonkilenc állandó tagja van, köztük Magyarország. A CPME képviseli a nemzeti orvosi szövetségeket egész Európában. Elősegíti az orvosi képzést és az orvosi gyakorlatot annak érdekében, hogy minden beteg számára biztosítható legyen a legmagasabb szintű egészségügyi ellátást Európában. A CPME magyar tagszervezete a Magyar Orvosi Kamara.

Az elmúlt években számos kiemelkedő magyar személyiség és szervezet nyerte már el az Európai Polgár Díjat. Köztük van Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, Ferge Zsuzsa szociológus, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...