2022.01.19. 12:45:00 8820 305

Az ecet csodaszer, de nem minden felületre! Ezektől tartsd távol!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szódabikarbóna és ecet. Ugye, hogy egy háztartásból sem hiányozhat eme két, csodaszernek kikiáltott szer? Valamelyik külön-külön, vagy éppen keverve szinte minden foltot eltűntetnek. Szinte mindenről, de vigyázz, néhány felületen tilos ecetet használni!

Takarítás ecettel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás ecettel

Az ecetről általában pozitívan nyilatkoznak - gomba- és baktériumölő tulajdonsága miatt -, ha takarításról van szó, és előszeretettel kerül elő azoknál, akik környezetbarátabb megoldást keresnek, de megvannak az ecettel való takarításnak is a veszélyei. Amennyiben kíváncsi vagy arra, mik azok a tárgyak és felületek, amelyektől inkább tartsuk távol még a hígított konyhai ecetet is. Pörgesd át rövid listánkat!

Felületek, amelyek takarításakor jobb, ha hanyagolod az ecetet

Gumi és műanyag

Tömítések és kivezető csövek? A háztartási kis- és nagygépek gumi alkatrészeit (vasaló, kávéfőző, tűzhely, mosogatógép, mosógép) idővel kikezdheti az ecet. Ezeket tisztítsd speciálisan erre a célra kifejlesztett tisztítószerekkel. Hasonló a helyzet a műanyag alkatrészekkel és eszközökkel is. A véltnél körültekintőbb kezelést igényelnek.

Kés

Bármilyen csábító is a gondolat, hogy a kés használata után rárakódott szennyeződéseket gyorsan eltüntesd ecettel, az a penge rozsdásodását okozhatja.

Keményfa

Idővel az erős sav kárt tehet a fa felületek védőrétegében, ami ezáltal megszürkülhet és fénytelenné is válhat. Ugyanez érvényes a viaszolt bútorokra.

Kőfelület

Az ecet egy olyan természetes sav, amely a márványt, a gránitot és a mészkövet sem kíméli. Ha ilyen anyagból készült pult, padló vagy egyéb felület van a konyhádban vagy a fürdőszobádban, meg ne próbálj vízkő ellen ecetet önteni rájuk! Az ecet könnyen megmarhatja az adott kő felszínét, íg jobb azokat sűrűbben tisztítani, igaz, csak mosószeres meleg vízzel ajánlott.

Telefon/monitorok

Fura ötletnek tűnik? Bizony volt már rá példa, hogy koszos kijelzőt próbáltak letakarítani ecettel. S hogy mi volt a vége? A kijelző ujjlenyomat-érzékelő bevonatának egyáltalán nem tesz jót az ecet savassága.

Ne feledd, hogy ecetet sosem keverünk fertőtlenítő szerekkel, mert súlyos sérülést is okozhat a klórgáz, ami a végbemenő kémiai reakció során keletkezik! Takarításkor eddig ajánlott kesztyűt viselni.

Forrás: www.lakaskultura.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...